Informació general

La Cooperativa Agrícola preveu una producció de 700.000 litres d'oli en la campanya d'enguany

Per Redacció

Olives passant per les cintes del molí de la Cooperativa Agrícola, ahir a la tarda

Aquest passat dilluns, 14 d’octubre, es van obrir les portes de l’almàssera de la Cooperativa Agrícola de Cambrils començant així, la campanya de l'oli 2013-2014. Les previsions d'enguany són superar els 4 milions de quilos d‘olives que suposaran, aproximament, uns 700.000 litres d’oli d’oliva verge extra. Quant a qualitat de l'oli es preveu que sigui molt bona, després d’una primavera plujosa i un estiu sec.
A la darrera campanya 2012-2013 la producció va ser de 3,5 milions de quilos d’olives i uns 600.000 litres d’oli verge extra, que s’han venut majoritàriament envasats sota les marques de la Cooperativa Mestral i Aragem, destacant com en anys anteriors un creixement important de les exportacions que ja suposen el 25% de les vendes d’oli.

L'oli nou, aquest proper divendres a la venda

Amb aquesta primera entrada de les olives, aquest mateix divendres, 18 d'octubre, la Cooperativa Agrícola posarà a la venda l’oli nou d’olives verdes Mestral. Aquest producte, segons han informat des de la Cooperativa, és el veritable suc de les olives i és l’oli verge extra sense filtrar tal i com surt al raig del molí, un producte autèntic i de proximitat que es podrà trobar a les agrobotigues de la Cooperativa a Cambrils i Reus, des d’ara fins al mes de desembre.

Aquest serà el primer oli de la nova collita que es posarà a la venda, el qual rep més adeptes, cada any, tant de Catalunya com d’altres parts de l’Estat. Segons els responsables de la Cooperativa, "cada vegada els consumidors estimen més aquests productes naturals i de temporada, un producte genuí que té tota la frescor i les propietats saludables de l’oli acabat de fer". Cal destacar que, enguany la Cooperativa estrena la certificació de producte de proximitat atorgat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Festa de l’oli nou el proper 3 de novembre

La Cooperativa organitzarà el proper 3 de novembre una nova edició de la festa de l’oli nou, un referent al calendari festiu cambrilenc, on la pagesia celebra l’arribada de la nova collita d’olives. L’esmorzar popular, que en la darrera edició va aplegar més de 1.200 persones, començarà a les 9 hores del matí amb la tradicional llonganissa al caliu i el pa torrat amb l'oli nou, acompanyat de les actuacions de grups locals i en un ambient festiu a les instal·lacions de la carretera de Cambrils-Montbrió.

Un any de reconeixements

Aquest 2013 també ha estat un any de reconeixements per a l'oli de la Cooperativa Agrícola. Al mes de juliol es va rebre el premi al millor oli de l’Estat a la categoria de fruitats madurs atorgat pel Ministeri d’Agricultura, reconegut com el més important premi a la qualitat i que la Cooperativa ha rebut per tercera vegada. També al mes de juny, l'oli cambrilenc va obtenir el Liderpack al millor “packaging“ alimentari 2013, un reconeixement també a l’important esforç en la presentació del productes cambrilencs.

Comenta aquest article