Societat

Joventut organitza unes jornades formatives per a preparar els corresponsals joves de 2014

Per Redacció



Imatge del cartell de les jornades formatives de Joventut
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa unes jornades formatives per als joves interessats a presentar-se als premis-beca per a convertir-se en corresponsals joves el 2014. Els cursos, gratuïts, són una novetat d’enguany i permetran als joves conèixer millor la tasca dels corresponsals abans de decidir si volen ser candidats. La iniciativa pretén millorar la formació dels corresponsals i, al mateix temps, assegurar-se que estan motivats i il·lusionats per la feina que hauran de fer.

Les jornades formatives es duran a terme els dilluns i dijous d’octubre –dies 14, 17, 21, 24, 28 i 31, de les 18 a les 20 hores a l’Ateneu Juvenil–. Les sis sessions estan relacionades amb les diferents funcions dels corresponsals que, entre d'altres, són recollir la informació i les inquietuds dels joves als centres, distribuir material promocional, mantenir les cartelleres d’informació juvenil o col·laborar en activitats organitzades amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament.

Comunicació entre els joves i el departament de Joventut

La figura del corresponsal jove funciona des de l'any 1999 i obre una canal de comunicació directe entre els joves cambrilencs i el Departament de Joventut. Cada corresponsal té adjudicada una corresponsalia, és a dir, una zona concreta del municipi de la qual es fa responsable i on facilita i recull informació, col·laborant amb Joventut.  
Una altra novetat d’aquesta tretzena edició és que s’hi poden presentar tots els joves censats a Cambrils que estiguin estudiant, independentment del centre on estiguin matriculats. Es lliuraran 10 premis valorats en 400 euros, –200 euros dels quals seran en efectiu i 200 euros seran bescanviables en activitats del departament de Joventut–. Els premis formen part d’una de les accions contemplades al Projecte del Punt d’Informació Juvenil, dins d’un dels eixos de treball del Pla Municipal de Joventut.

Comenta aquest article