Informació general

Vi i gastronomia mariden, un any més, en la 4a edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi"

Per Berta Ruiz

Aspecte del parc del Pescador, ahir a la tarda

El parc del Pescador ha estat l’escenari, aquest cap de setmana, de la quarta mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al país del vi”. Un any més, Cambrils ha estat l’aparador dels millors productes vitivinícoles de la terra, acompanyats de les millors tapes. En aquesta quarta edició s’ha comptat amb la participació de dotze cellers de la DO Terra Alta, de la DO Montsant, de la DO Tarragona, de la DOQ Priorat i de la DO Catalunya i 29 restaurants cambrilencs que van oferir una àmplia varietat de tapes i degustacions gastronòmiques. Com a novetat d’enguany, hi van participar sis pastisseries i geladeries que van aportar degustacions dolces. També s’hi van instal·lar quatre expositors de gastronomia. L’apartat gastronòmic va anar de la mà de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils.

Divendres a la tarda es va donar el tret de sortida amb la inauguració de la mostra a càrrec de les autoritats. Hi va ser present l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, acompanyada del regidor de Turisme –Xavier Martí–, el director dels serveis territorials del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –Antoni Ballvé–, el cambrilenc Joan Albert Campos com a representant de la Cambra de Comerç de Reus i el senador Jordi Sendra. En els parlaments tots van destacar la importància de potenciar i difondre els productes de qualitat de la terra i saber combinar el bo i millor de cada zona.

Vi i gastronomia i activitats per a la canalla

Un cop inaugurada la fira, els visitants van encetar tres dies de degustacions de vins i de les tapes preparades per a l’ocasió. Per als més petits es va muntar –durant els tres dies–, el taller infantil “Juga, esmorza o berena”, on van aprendre a fer pastissos de llaminadures. La canalla també va poder gaudir d’un espai amb dotze jocs tradicionals de grans dimensions fets en fusta. Al llarg dels tres dies de la mostra es van organitzar tres tastos guiats de vins, amb una selecció de vins a càrrec de l’Associació Catalana de Sommeliers. El de divendres el va fer Ruth Troyano, el de dissabte va anar a càrrec d’Anna Casabona i el de diumenge el va oferir Marta Martorell. Dissabte al migdia també hi va haver l’animació infantil “Radio Cassette Show” i un tast d’olis que va oferir la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Ahir diumenge, al migdia, una altra de les novetats d’enguany va ser una demostració de com fer uns bons fideus rossos de Cambrils, a càrrec de l’expescador Salvador Pujals.

Els participants

Els 29 restaurants cambrilencs participants a la mostra han estat: Acuamar, Bec d'Or, Cafè de la Tertúlia, Can Bosch, Casavella, Casa Macarrilla, Club Nàutic Cambrils, Dofí Verd, Duomo, el Morter, El Pati, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel's, la Casa del Vermuth, la Cua Curta, la Cuina del Marino, La Galera, Lekeitio, l'Escandall, l'Espurna, Les Fonts, Marro Cafè, Miquel, Miramar, Rincón deDiego, Txoco Donostiarra i Xavier Macarrilla. Les sis pastisseries i gelateries han estat: Pastisseria La Font, Quin Cacau!, gelats Antoni Sirvent, Farggi, Tarambana i Pupis Cupcakes.

Els 12 cellers participants han estat: Celler Bernavi, Celler Ronadelles. Celler Pedrola, Celler Escoda Pallejà, Vins ecològics Helga Harbig, Celler Vinya Janine, Celler Heid Marquès, Celler Anguera Domènech, Bodegues Visendra, Cooperativa Falset-Marçà, Pinor "Mas Blanc" i la Conreria d'Scala Dei.

Comenta aquest article