Informació general

La CUP i Arran presenten la campanya "Independència per canviar-ho tot"

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la presentació de la campanya de la CUP i Arran, el passat divendres a la plaça del Setge. A l'esquerra Nil Recasens i a la dreta, Marc Cucurull

L'assemblea local de Cambrils de la CUP i Arran Cambrils van presentar, aquest passat divendres a la tarda a la plaça del Setge, la campanya que porta el nom de "Independència per a canviar-ho tot". Aquesta campanya té tres blocs temàtics, el primer que abordarà els aspectes nacionals, el segon que tractarà de la sobirania econòmica i el tercer que se centrarà en l'alliberament de gènere.
El primer bloc estarà protagonitzat pel diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, Quim Arrufat, que el proper 25 d'octubre, a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola, parlarà del procés cap a la independència vist des del Parlament. El segon bloc se centrarà en la xerrada que es farà el proper 7 de novembre al Centre Cultural. Segons va manifestar Marc Cucurull, membre de la CUP, en la presentació de la campanya "no entenem la independència sense sobirania econòmica. No serem lliures si som una còpia de com funciona Espanya". El tercer bloc temàtic, de l'alliberament de gènere, se centrarà en la xerrada que es farà el proper 14 de novembre a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola amb membres del col·lectiu feminista Cau de Llunes de Tarragona.
D'altra banda, aquesta campanya d'àmbit nacional dels Països Catalans tindrà com a acte central una manifestació a Barcelona, aquest proper dissabte 19 d'octubre, sota el lema "Independència per a canviar-ho tot".

"Un nou pacte amb l'estat és un frau democràtic"

Prèviament als actes de presentació de la campanya, Nil Recasens, membre d'Arran, va fer la lectura del manifest. En aquest manifest, es denuncia "el projecte autonomista, que neix de l'encaix amb un estat fill del franquisme, s'ha demostrat impossible i indesitjable" alhora que denuncia l'ofensiva recentralitzadora de l'Estat Espanyol, "idèntica a tots els Països Catalans sota la seva sobirania". També adverteix que "un nou pacte amb l'Estat és un frau democràtic. El camí del mig entre la recentralització i l'autodeterminació ha desaparegut. El nou futur que volem començar a construir ha de ser un full en blanc en el qual el poble pugui escriure-hi sense condicionants les bases que han de regir el nostre comú, sense les receptes del passat ni els gestors del passat."
El manifest vol centrar el debat polític en un seguit de punts: el poble ha de ser el centre actiu del procés d'emancipació i serà la mobilització popular i no les negociacions a nivell institucional el que ens pot conduir a la independència o forçar l'Estat i les elits catalanes a respectar el dret del poble a decidir.
El manifest també defensa el català com a llengua nacional, comuna i de cohesió social dels Països Catalans i recalca que sense sobirania econòmica no hi ha sobirania real. També reclama una millora social i un programa per la igualtat de gènere. Finalment, el manifest demana "la internacionalització de la causa del nostre poble".

Comenta aquest article