Societat

La comunitat senegalesa local rep la visita del seu guia espiritual per celebrar "la festa de l'alegria compartida"

Per Berta Ruiz

El centre cívic de Nou Cambrils va acollir els diferents actes de la celebració de la comunitat senegalesa

L’Associació de Senegalesos de Cambrils (Taissiron Asir) va celebrar, aquest passat dissabte al centre cívic de Nou Cambrils, un acte d’agraïment (Thiant) a Serigne Touba o la també anomenada “festa de l’alegria compartida”. Es tracta d’una festa espiritual musulmana dins del camí muridista (forma part del sufisme de l’Islam). Com l’any passat, enguany, la comunitat senegalesa també va rebre la visita d’un guia espiritual –Serigne Sam Mbacke Laazamba–, descendent del fundador del muridisme: xeikh Ahmadou Bamba (1853-1927), qui va predicar l’ortodòxia sobre els ensenyaments de l’Alcorà i de la tradició del profeta Mahoma. Els seguidors d'aquesta corrent musulmana tenen veritable devoció cap a aquesta figura que exerceix de continuador del fundador inicial.

Els actes al centre, que van començar al migdia i es van allargar fins al vespre, van comptar amb una cinquantena de persones tant de la comunitat senegalesa de Cambrils com de Salou, Torredembarra, Castelldefels, Barcelona o Lleida. La jornada es va iniciar amb un esmorzar popular i un recital de l’Alcorà i va seguir al migdia amb un dinar popular amb plats típics de la gastronomia del Senegal. A mitja tarda es va rebre la visita del guia, acompanyat de l’alcaldessa –Mercè Dalmau– i de la regidora de Relacions Cíviques i Joventut, Laura Mellau. Després, la festa va seguir amb un recital de poemes i cants tradicionals dels treballadors senegalesos i el guia va parlar davant de tots els presents. Tal com va comentar un dels membres de l’organització de l’acte –Dame– a Revista Cambrils Diari Digital, “el guia –arribat des de Senegal– ens ve a explicar quin és el camí que nosaltres hem d’agafar aquí per aconseguir una bona convivència i per estar bé amb aquesta gent. El nostre Islam és un Islam de compartir sense violència. Aquesta és una festa de l’alegria”.

La jornada festiva de la comunitat senegalesa va seguir fins a la nit amb una exposició i la projecció d’un vídeo i, finalment, amb música espiritual i un sopar popular.

El guia espiritual Serigne Sam Mbacke Laazamba –assegut a la cadira a la dreta de la imatge– va presidir la jornada festiva

Cants i balls tradicionals senegalesos

Comenta aquest article