Societat

Laura Padró: "L'alimentació saludable no és res més que menjar de tot i amb mesura"

Per Berta Ruiz

El taller sobre alimentació saludable, a càrrec de Laura Padró, va fer-se ahir a la tarda al centre Les Basses

El centre Les Basses va acollir, ahir a la tarda, el taller "Menjars saludables per a carmanyoles en temps de crisi", el qual va anar a càrrec de la nutricionista Laura Padró. Aquesta iniciativa, organitzada per la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer i la regidoria de Salut de l’Ajuntament, estava inclosa dins dels actes de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SEPAPC).

Durant el taller, de caràcter molt didàctic i participatiu, Laura Padró va explicar què és l’alimentació saludable i quines són les pautes que s’han de seguir. Segons va dir, “l’alimentació saludable no és res més que menjar de tot en mesura, perquè tots els aliments tenen la seva part bona i la seva part ‘verinosa’. Per exemple no podem menjar només fruita perquè porta sucre i ens pot pujar el sucre; la llet és bona, però no podem beure només llet, etc. Una alimentació saludable ajuda a créixer quan som petits, mantenir la salut i prevenir malalties com l’osteoporosi, l’obesitat, l’anèmia, les malalties cardíaques o el càncer, tot i que en aquest darrer cas, hi ha una part molt important de genètica”. Padró va apuntar que l’alimentació és una acció totalment voluntària, perquè triem el que mengem o no, per tant, “mirem de fer-la bé per prevenir possibles malalties”.

Per fer aquesta prevenció, tal com va comentar, cal ingerir menys greixos saturats que són els que porten els animals terrestres, el coco i la palma. Aquests greixos saturats també es troben en d’altres components invisibles en molts productes. També s’ha de menjar menys sucre i menys sal. El que cal fer, segons Padró, és consumir més fruita, verdures i hortalisses i fer activitat física de forma regular. L’alimentació saludable és necessària perquè aporta nutrients –calci, ferro, vitamines, minerals, etcètera–, aporta l’energia que necessitem i els compostos protectors com els antioxidants que tenen les fruites i verdures. Per tot plegat, va insistir Padró, l’alimentació ha de ser “suficient, equilibrada, variada, satisfactòria i adaptada. Per mantenir un pes adequat ha de ser un equilibri d’entrada i de sortida, del que mengem i del que cremem”.

Comenta aquest article