Societat

La primera sessió del pla formatiu per a entitats aborda la necessitat d'establir estratègies i objectius a llarg termini

Per Redacció

Imatge de la primera sessió del pla formatiu per a entitats, aquest passat dimecres al centre Les Basses

El nou pla formatiu per a entitats “Els Dimecres d’Octubre”, programat per la regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament, va començar aquest passat dimecres amb èxit d’assistents. L’alcaldessa –Mercè Dalmau– i la regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau– van adreçar unes paraules als 30 inscrits, de 20 associacions diferents, abans de l’inici de la primera sessió. Aquesta primera jornada va estar dedicada a la necessitat de tenir una bona estratègia a llarg termini. Totes dues van animar a les entitats a seguir treballant, van destacar la importància de la formació continuada i van agrair el seu esforç altruista.

La professora, Irene Borràs, consultora de causes i experta en associacionisme, va desgranar els motius pels quals és important tenir una estratègia ben definida i va donar les pautes per elaborar un pla estratègic, des de la decisió i planificació i la diagnosi, fins a la definició de l’ideari, dels objectius i línies estratègiques i les propostes d’acció. En aquesta línia, va convidar als assistents a reflexionar sobre els àmbits clau de les seves respectives entitats i especialment sobre la missió, visió i valors. Durant la sessió també es van tractar temes com la participació i la gestió.

El pla formatiu, que consta de dues sessions més al centre Cívic Les Basses, pretén ser un recurs pràctic per enfortir les entitats en aspectes d’estratègia del seu projecte col·lectiu, comunicació a través de les noves tecnologies i captació de recursos privats per a finançar-se.

El tema de la segona classe, programada pel 16 d’octubre de 19 a 21 hores, és la comunicació interna i externa, els públics, el missatge, els canals i les eines 2.0. I la tercera i última sessió, el dimecres 23 d’octubre, els participants exploraran diferents alternatives per captar fons: les subvencions i convocatòries, la cerca de recursos privats i el micromecenatge. La formació està dirigida a entitats en general, ja constituïdes o persones que vulguin emprendre un projecte col·lectiu d’associacionisme.

Comenta aquest article