Informació general

L'Espai "El Pati" del Centre Cultural pateix inundacions per l'augment del nivell de l'aqüífer

Per Lluís Rovira i Barenys



Aspecte de l'Espai "El Pati" ple de forats per detectar les entrades d'aigua, aquest matí
L'Espai "El Pati" del Centre Cultural i Ocupacional pateix inundacions des de fa uns quinze dies. L'entrada d'aigua es produeix a nivell del sòcol de la sala i es deu, segons afirma el regidor d'Obres Públiques –Joan Mas–, a l'augment del nivell de la capa freàtica que s'està produint, des de fa un cert temps, al terme municipal cambrilenc. El regidor explica que el primer que es va fer al detectar les primeres inundacions va ser comprovar si l'aigua que entrava "procedia d'una tuberia o era aigua de l'aqüífer. L'empresa Secomsa Aigües ens ha fet una anàlisi de l'aigua i ens ha dit que prové de l'aqüífer".

La reparació a fer és una mica laboriosa. Des de fa dos dies s'han practicat uns forats a la sala per detectar els punts per on es filtra l'aigua. Aquesta aigua, segons Joan Mas, "entra per uns forats que hi ha al formigó i que corresponen als claus i caragols que es fan servir quan es munten les planxes per fer el formigonat. Aquests forats primer s'han de detectar i, després, tapar amb un material expansiu".

Revifada de l'aqüífer

La revifada de l'aqüífer i el ressorgiment de les mines està donant un seguit de problemes a diferents edificis de Cambrils. En aquests moments els pàrquings dels edificis on hi havia el supermercat Supersol i el de l'edifici del Mercadona de la Parellada també pateixen inundacions. El regidor d'Obres Públiques explica que en els pous municipals també s'ha notat la pujada del nivell de l'aigua.

D'altra banda, l'exposició Cuida't les dents, que estava instal·lada a l'Espai "El Pati" es va haver de retirar d'aquesta sala el passat dimecres i es va situar als corredors del primer soterrani, primer, i a la sala Àmbits, després. El dia de la inauguració d'aquesta exposició, el passat dimarts 18 d'abril, mitja sala estava plena d'aigua provinent d'aquestes filtracions. Per tal que aquest espai no quedi inutilitzat l'Ajuntament ha adoptat una mesura temporal. Avui mateix s'ha començat a col·locar un tancament amb plaques de guix laminat per tal de compartimentar la sala i seguir utilitzant l'espai central com a lloc d'exposició

Comenta aquest article