Cultura

El Museu d'Història de Cambrils assumeix la coordinació de l'Antena del Coneixement de la URV

Per Redacció

Projecció del documental sobre els brigadistes internacionals emmarcat en el cicle "Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions", la setmana passada

Nova etapa de l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils. Després d'un any sense activitats, el Museu d'Història de Cambrils assumeix la coordinació d'aquesta iniciativa que va néixer amb l'objectiu d'apropar el coneixement al territori. Avui a les 20 hores, al Museu Molí de les Tres Eres, s'inaugurarà oficialment el curs.

Captació de nous públics

El passat 2 de setembre, la Junta de Govern del Museu va aprovar formalment que, amb la voluntat d’optimitzar els recursos disponibles i arribar a nous públics, el Museu d’Història de Cambrils esdevingui el coordinador de l’Antena del Coneixement de Cambrils. Aquest fet permetrà l’arribada al Museu de nous recursos econòmics des de la universitat per portar a terme aquestes activitats consensuades amb la regidoria de Planificació de Ciutat i Cultura i la regidoria d’Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils.

Per aquest quadrimestre, s'han programat una sèrie d'activitats relacionades amb la regidoria de Planificació de Ciutat i Cultura, com el cicle ja iniciat "Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions" o el "Club de lectura adult", amb la Biblioteca municipal. La voluntat és que els espais on es desenvolupin les activitats de l’Antena del Coneixement no siguin només en indrets museístics, sinó en espais gestionats des de la regidoria de Cultura i, més endavant, també als centres educatius de secundària de Cambrils.

5 anys d'Antena

Al febrer de l'any 2008 es va inaugurar l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, amb la voluntat de “ser focus d’efervescència cultural i universitària, pont de comunicació entre Cambrils i la URV”. A finals del curs 2011-2012, el Museu d'Història ja es va oferir per col·laborar en la gestió de l’Antena i es van iniciar contactes amb la regidoria d'Ensenyament i el responsable de l'Antena per aconseguir rendibilitzar el treball fet fins llavors i plantejar nous reptes amb una col·laboració transversal.

Comenta aquest article