Informació general

L'Ajuntament sancionarà els locals comercials sense llicència d'obertura i tancarà les terrasses il·legals

Per Judit Pinazo



Aspecte de l'ocupació de terrasses de bar a l'avinguda de la Diputació
L'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament vol evitar que s'obrin comerços al municipi sense la documentació necessària per fer-ho. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha posat en marxa recentment un cos d'inspecció format per quatre persones per tal de millorar el control sobre els incompliments de l'ocupació de la via pública. Aquest nou cos d'inspecció s'encarregarà de controlar, per exemple, que tots els comerços tinguin la llicència d'obertura. I és que només durant l'estiu de 2005 més de 40 comerços van obrir sense tenir aquesta documentació. 

Als comerços que no disposin d'aquesta documentació se'ls obrirà un expedient sancionador i se'ls requerirà que la presentin en un termini de 10 dies. L'incompliment d'aquesta mesura podrà suposar el tancament del comerç. El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– afirmava que aquesta mesura extrema és "per tal d'evitar que aquesta pràctica proliferi en determinats tipus de comerç".

Per altra banda, l'Ajuntament també sancionarà aquells locals comercials que no hagin aportat tota la documentació necessària per tal d'obtenir la llicència d'obertura. Segons Oliver Klein, actualment hi ha molts expedients que estan a mitges perquè els propietaris de comerços no han aportat la documentació necessària i fins i tot algun expedient ja ha caducat.  Els propietaris tindran un termini màxim de 20 dies per evitar la sanció.

Tancament de terrasses il·legals

L'Ajuntament vol acabar també amb aquelles terrasses que no compleixin amb la normativa legal. La nova mesura s'aplicarà un cop finalitzi la temporada d'estiu. Les terrasses il·legals són les d'aquells locals que ocupen una part de la via pública amb una terrassa tancada per ampliar l'espai del local. Segons Oliver Klein, primer s'informarà els propietaris d'aquests locals, la majoria d'ells situats a l'avinguda de la Diputació, per tal que restaurin la il·legalitat urbanística. En cas contrari, se'ls sancionarà econòmicament. Les multes parteixen dels 600 euros i cada 30 dies l'import es duplicarà. Si es detecta que no hi ha voluntat per part del propietari d'adequar el local, s'enviarà la brigada municipal protegida per la Policia Local perquè tanquin la terrassa. Durant les Festes de Setmana Santa ja s'ha aplicat la mesura en alguns locals comercials del municipi.

Sense jardineres

Per altra banda també està previst que a partir del mes d'octubre tots els locals comercials que tenen jardineres a la via pública les retirin. Segons Oliver Klein "en el seu moment es va permetre, però actualment són masses els comerços que ocupen la via pública amb jardineres i treuen molt d'espai d'aparcament públic".

Comenta aquest article