Cultura

L’Arxiu Municipal dedica el Document del mes a les malalties de la vinya de l'any 1854

Per Redacció

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) ha dedicat el seu Document del mes d’octubre a les malalties de la vinya. El document explica la malaltia de les vinyes afectades per l'oídium l'any 1854 i  les catastròfiques conseqüències econòmiques que van tenir per a la població. A més, recull el llistat de terres adectades, els propietaris de les vinyes, on estaven ubicades i les dimensions que tenien. El document es pot consultar a l’adreça web http://www.cambrils.cat/arxiu/recerca-i-difusio/difusio-del-patrimoni-cultural/el-document-del-mes/expedient-de-les-vinyes-afectades-per-l-oidium-1854-octubre-2013.

Aquesta és la segona contribució de l’Arxiu Municipal de Cambrils al projecte Biblioteques amb DO, al qual la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils va dedicar el passat mes de setembre. El Document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents del fons. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar a l’adreça web http://www.cambrils.cat/arxiu/recerca-i-difusio/difusio-del-patrimoni-cultural/el-document-del-mes.

Comenta aquest article