Societat

Una trentena de restaurants participen en la primera edició de les jornades gastronòmiques dels fideus rossos

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de presentació de les Jornades gastronòmiques dels fideus rossos

De l'1 al 13 d'octubre tindrà lloc la primera edició de les Jornades gastronòmiques dels fideus rossos. Ahir al matí, tenia lloc l'acte de presentació d'aquesta nova iniciativa gastronòmica que comptarà amb la participació d'una trentena de restaurants cambrilencs que oferiran menús amb els fideus rossos com a plat principal i amb la cervesa Estrella Damm Inèdit –marca col·laboradora– com a beguda que acompanyarà l'àpat. La roda de premsa va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí–, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, un membre de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Pep Pellicer– i diversos representants de l'empresa Estrella Damm.

Calendari gastronòmic durant tot l'any

Així doncs, durant dues setmanes, els fideus rossos seran el plat estrella d'aquests restaurants participants en la campanya. Cal destacar que, les propostes de menús i de preus de cada restaurant serà diferent. Tal com va comentar el regidor de Turisme –Xavier Martí–, "Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada i ho volem ser durant tot l'any. Per això hem previst un calendari gastronòmic, amb diverses accions que s'aniran fent cada mes. Ja comptem amb cites dedicades a altres productes propis de la cuina cambrilenca com la galera, la carxofa, el peix blau o el vi que, properament serà protagonista amb les jornades de 'Cambrils, entrada al país del vi'". Martí va destacar la bona col·laboració, tant amb l'àrea de Promoció Econòmica com amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils i l'empresa Estrella Damm. Per la seva part, Pep Pellicer de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils va comentar que els fideus rossos és "un plat cambrilenc molt tradicional, un plat de tota la vida que tothom coneix i que agrada a tothom. Per tant, volem donar-li un valor especial a aquest plat tan propi de Cambrils". L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– també va afegir que des de l'Ajuntament es vol apostar fermament per potenciar aquesta capitalitat gastronòmica de Cambrils amb l'organització de diferents activitats i actuacions.

Els restaurants participants són Al Punt, Acuamar, Bec d’Or, Bresca, Can Bosch, Casa Gallau, Casa Macarrilla, Casa Port, Casavella, Club Nàutic, Del Mar, Duomo, El Pati, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, l’Espurna, L’Indret, La Galera, La Palmera de la Llosa, Les Barques, Les Fonts, Miquel, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego, Sacristia del Port, Tem i Xavier Macarrilla.

Els interessats poden descarregar-se una aplicació gratuïta per consultar els restaurants i els menús al portal http://www.gastronosfera.com/

Comenta aquest article