Societat

Un grup de dones es reuneix per a fer mitja, al port, dins de projecte solidari La bufanda de la iaia

Per Berta Ruiz

Dones fent mitja al port, el passat dissabte al matí

L’entitat Amics de la Gent Gran i El Mundo al Revés impulsen des de setembre del 2012 el projecte solidari La bufanda de la iaia. Una iniciativa dirigida a persones de totes les edats amb afició pel punt i les labors o que tinguin interès en aprendre. L’objectiu és desenvolupar una nova manera de col·laborar amb l’ONG Amics de la Gent Gran a través del foment de les relacions entre generacions de forma divertida i fàcil. Una activitat que s’ha batejat com a moviment bufanding.
Aquest passat dissabte 28 de setembre, entre les 10 i les 13 hores, va arrencar la 2a edició de La bufanda de la iaia, amb una trobada popular al Mollet del Rec, on s'hi va reunir un grup de dones que van teixir les seves bufandes de llana.

El moviment anomenat bufanding consisteix en l’elaboració de bufandes, úniques i fetes a mà, per a després comercialitzar-les i aconseguir fons pels projectes d’atenció i sensibilització envers les persones grans. Precisament, les persones gran tenen un paper destacat en aquest projecte solidari, que fomenta l’envelliment actiu: es torna la il·lusió a les persones grans que hi participen, ja que fan quelcom que els agrada, las manté actives i se senten protagonistes de l’acció.
Les bufandes donades són etiquetades amb el nom de la persona que la ha fet, la seva edat i el temps dedicat a la confecció. Cada bufanda és única i en funció de l’acabat de la peça i de la llana utilitzada, es marca un preu de sortida simbòlic (10, 15, 20 o 30€). El comprador té la possibilitat de pujar el preu de sortida per ampliar l’impacte de la seva col·laboració.

Amics de la Gent Gran, una organització de voluntariat

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 25 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant l'any 2012, 910 persones voluntàries van  acompanyar 856 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, gràcies en part a l’ajuda econòmica de 1.533 persones sòcies i donants. Aquesta tardor, estendrà la seva acció social a Vic i Osona, Sabadell, Girona, Sant Cugat i Cardedeu-Granollers. L’entitat ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad, en matèria de transparència, bon govern i bones pràctiques de gestió.

Imatge de l'estand de La bufanda de la iaia muntat al Mollet del Rec, el passat dissabte

Comenta aquest article