Informació general

Prop d'un centenar d'estudiants d'Arquitectura desenvolupen projectes sobre casos reals a Cambrils

Per Redacció

Els alumnes de cinquè d'Arquitectura durant la visita que van fer a la plaça del Pòsit, divendres al matí

Prop d'un centenar d’estudiants de cinquè de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Ramon Llull van visitar, el passat divendres al matí, la plaça del Pòsit i la zona de la desembocadura de la Riera d’Alforja de Cambrils per realitzar projectes arquitectònics sobre casos reals. Els alumnes van fer el recorregut  acompanyats de l’equip de professors, encapçalats per l’arquitecte Jordi Mansilla-Ortoneda, i per l’arquitecte municipal de l’Ajuntament, Elena Pijoan.  

Després de la visita, els estudiants van anar a la sala de plens de l'Ajuntament, on el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí– els va explicar el context històric i van poder veure el documental  “Cambrils, paisatges urbans”, elaborat per Revista Cambrils, sobre el creixement urbanístic del municipi del darrer mig segle. A més, des del departament d’Urbanisme es va facilitar tota la documentació sol·licitada pels professors per poder portar a terme els projectes.

Els alumnes hauran de triar entre projectar un mercat municipal amb serveis de restauració a la plaça del Pòsit o una escola de vela, una caseta per la Creu Roja, unes petites dependències per la Policia i espais de restauració a la zona de la Llosa. Posteriorment, durant el segon semestre de curs, els futurs arquitectes viatjaran a un país estranger i escolliran entre uns altres dos casos reals per realitzar la pràctica. Finalment hauran d’optar per un dels quatre projectes per desenvolupar amb molt més detall dos anys com a projecte final. 


Els estudiants van poder veure el documental "Cambrils, paisatges Urbans" de Revista Cambrils, a la sala de plens de l'Ajuntament

Comenta aquest article