Informació general

El periodista Carles Porta presenta al Centre Cultural el llibre "Tor: tretze cases i tres morts"

Per Lluís Rovira i Barenys



Dins l'acte de presentació del llibre es va passar un fragment del reportatge emès dins el programa 30 minuts
El Centre Cultural va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Tor: tretze cases i tres morts del periodista Carles Porta. L'acte s'emmarca dins dels actes del programa "Dies de llibres" que s'organitzen amb motiu de la diada de Sant Jordi durant tot el mes d'abril. El llibre està basat en el reportatge elaborat pel programa 30 minuts de Televisió de Catalunya que l'autor va elaborar conjuntament amb els periodistes Pol Izquierdo i Josep M. Domènech. Sumant les sis edicions que de moment s'han fet d'aquest llibre, se n'han editat 45.000 exemplars i s'ha convertit en el llibre en català més venut en l'apartat de no ficció.

Abans de la intervenció de l'autor del llibre, el director de Ràdio Cambrils, Joan Carrión, va fer la presentació de l'acte. En el seu torn, Carles Porta va fer esment de la bona crítica que ha rebut el que és el seu primer llibre i també va fer referència a l'interès que desperta en el lector, "és un llibre que enganxa fins i tot a la gent que no llegeix mai cap llibre".

L'any 1997 es va emetre el reportatge per primera vegada sota el nom Tor, la muntanya maleïda. Des d'aleshores el periodista va quedar captivat per la història que gira entorn de tretze propietaris i una muntanya, situada al poble de Tor, a tocar d'Andorra. La muntanya des de fa més de cent anys és una font de conflicte, interessos, disputes, secrets, sentències judicials i estranys assassinats. El llibre, editat per La Campana, neix d'una investigació periodística que s'ha convertit en una narració literària.

Comenta aquest article