Informació general

La iniciativa "Temps de passeig" talla el trànsit de vehicles en alguns carrers per a prioritzar el pas de vianants

Per Redacció

Aspecte del carrer de Pau Casals, aquest passat dimarts

Aquesta setmana, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la Policia Local està tallant el trànsit –durant unes hores– en alguns carrers en el marc de la iniciativa "Temps de passeig", amb l'objectiu que les vies es converteixin en una gran vorera on els vianants hi tinguin prioritat. El dimarts, es tallava el trànsit al carrer de Pau Casals; dimecres la iniciativa es traslladava al barri de l'Eixample –a un tram del carrer de Sant Isidre i al carrer d'Àngel Guimerà–, ahir dijous, va ser el torn del carrer de l'Hospital al Barri Antic i, avui divendres, es tallarà el carrer del País Basc, entre el carrer de Colom i el carrer de València, a l'Eixample Platja. En tots aquests casos, es talla la circulació entre les 11 i les 13 hores i entre les 17 i les 19 hores.

Bona acollida de veïns i comerciants

Segons han informat des del consistori cambrilenc, l’experiència està tenint una molt bona acollida entre els veïns i visitants, que han trobat un espai de convivència ciutadana i una millor accessibilitat, especialment les persones amb mobilitat reduïda o les que porten carros de la compra o cotxets. Tot i que molts no coneixien la iniciativa, el primer dia, van adaptar-se ràpidament. També ho han valorat molt positivament els comerciants del carrer de Pau Casals. Alguns fins i tot han proposat als tècnics de mobilitat que es doni continuïtat a Temps de Passeig i que el carrer es talli al trànsit unes hores a la setmana –per exemple els divendres a la tarda–, com fan d'altres municipis.
L’empresa municipal Aparcam està realitzant un estudi comparatiu d’afluència de vianants, impacte sobre el trànsit, contaminació acústica i opinions de veïns i comerciants.

Racionalitzar l'ús del vehicle privat

Dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, les dues línies de bus urbà també són gratuïtes del 23 al 27 de setembre i diumenge uns 150 alumnes i familiars de l’institut Mar de la Frau participaran en una bicicletada popular. L’objectiu d’aquestes accions, organitzades per al Policia Local i l’empresa municipal Aparcam, és convidar als ciutadans a reflexionar sobre l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. En aquesta línia, l’Ajuntament vol promoure els sistemes de desplaçament més sostenibles i plantejar alternatives a l’ús massiu del vehicle privat com el transport públic, la bicicleta o la mobilitat a peu.

El carrer de l'Hospital, al Barri Antic, es va tallar ahir dijous

Imatge del carrer d'Àngel Guimerà tallat, al barri de l'Eixample, el dimecres a la tarda

Comenta aquest article