Informació general

El CN Cambrils serà el centre de la nàutica catalana, el proper mes de maig, amb l'organització de la 27a Setmana Catalana de Vela

Per Redacció

Presentació de la Setmana Catalana de Vela, al Saló Nàutic de Barcelona

El Club Nàutic Cambrils serà el centre de la nàutica a Catalunya el proper mes de maig. L'entitat cambrilenca serà l'encarregada d'organitzar la 27ena edició de la Setmana Catalana de Vela els dies 1, 2, 3 i 4 de maig de 2014. Un dels esdeveniments més emblemàtics del circuit de regates català i que per al Club Nàutic Cambrils serà un repte organitzatiu, amb el qual pretén recuperar l'essència de la Setmana Catalana de Vela. La seva presentació es va dur a terme, aquest passat dimecres, al Saló Nàutic de Barcelona de la mà de Jordi Blanch, director esportiu de la Federació Catalana de Vela, Jofre Rabadà, tècnic de competicions de la Federació Catalana de Vela; Fabián Escudé i Pep Subirats, gerent i director esportiu del Club Nàutic de Cambrils respectivament.

600 embarcacions i un miler de participants

600 embarcacions, 1.000 participants, fins a set àrees de regates al Golf de Sant Jordi, 40 embarcacions d'organització, 20 embarcacions de seguretat, 60 jutges i oficials de regata, 40 membres de l'organització i 60 voluntaris són algunes de les xifres que tindrà la competició. La Setmana Catalana de Vela és un esdeveniment especial perquè hi prenen part, en un mateix camp de regates, totes les modalitats, des de les individuals fins a les col·lectives. Serà la primera de les tres edicions que se celebraran anualment i de forma consecutiva a Cambrils. Una competició que serà, alhora, Copa d'Espanya de Catamarans, Campionat de Catalunya de 420 i Regata puntuable per al Rànquing oficial de la Federació Catalana de Vela nivell 1.

Activitats paral·leles obertes al públic

La Setmana Catalana de Vela també tindrà activitats paral·leles obertes al públic, com batejos de vela, exhibicions, concerts o visites culturals, entre d'altres. Des del Club Nàutic Cambrils es calcula un impacte econòmic de 600.000 euros arran d'aquest esdeveniment i que repercutiran directament en el municipi, sobretot per als sectors de l'hostaleria i el comerç. Cal sumar-hi, a més, l'impacte en premsa i en publicitat que tindrà per a Cambrils. D'altra banda la logística del club farà que tothom tingui l'oportunitat de gaudir de la Setmana Catalana de Vela al bell mig del port de Cambrils.

Cambrils ja va organitzar la Setmana Catalana de Vela els anys 1985 i 1988

Aquesta serà la segona vegada que el Club Nàutic Cambrils organitzi la Setmana Catalana de Vela. Ja ho va fer des de l'any 1985 al 1988. Precisament els presidents de la Federació Catalana de Vela d'aquells anys, Joan Maria Roig i Joan Anton Camuñas, van voler estar presents en la presentació que es va celebrar al Saló Nàutic. Un cop més el Club Nàutic Cambrils tindrà l'oportunitat de demostrar el seu bon funcionament a l'hora d'organitzar regates, en un any molt important ja que al 2014 celebrarà els seus 50 anys d'història.

Comenta aquest article