Cultura

Jaume Borràs presentarà demà, al Centre Cultural, el llibre El dit a l'ull

Per Redacció



Portada del llibre El dit a l'ull de Jaume Borràs
Demà a les 20 hores, el Centre Cultural acollirà la presentació del llibre El dit a l'ull de Jaume Borràs. L'obra, editada per Silva Editorial, recull 128 articles de Borràs publicats a Revista Cambrils des del mes de març de l'any 2001. L'acte de presentació comptarà amb les intervencions del director de l'editorial Silva –Manuel Rivera–, l'historiador cambrilenc i prologuista del llibre –Ignasi Martí– i el director de Revista Cambrils –Lluís Rovira–. Cal destacar que aquest acte arriba just quan Revista Cambrils ha commemorat, aquest mes de setembre, els seus seixanta anys d'existència.

El dit a l’ull és una filípica contra el poder, el que s’aprofita o el que no en sap més. Al costat i a favor de la gent treballadora i humil, la joventut, els companys i mestres, l’autor no s’està de posar “el dit a l’ull” a jerarques, jutges injustos, mediàtics mediatitzats, servils, ignorants, nous i vells pijos, manipuladors, eurovividors i altres. L’articulista no es tanca a una caverna literària i mítica sinó que convida, entre platònic i polític, a distingir la llum de les ombres, la veu dels ressons, amb una base històrica que no exclou l’humor ni l’observació de l’avui, fent servir un llenguatge cuinat a terra amb foc viu que constitueix un veritable model d’escriptura. Aquesta suma de peces curtes és el reflex d’una època de canvis i un canvi d’època encara existent.

Jaume Borràs i Galceran, resident i nascut a Montbrió del Camp (1962), és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Ciències Religioses. Treballa en la docència fa més de vint anys —va ser professor a l’IES Cambrils– i, en l’actualitat, és catedràtic de socials a l’IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

Comenta aquest article