Informació general

El regidor d'Esports defensa Cambrils com a seu del tir amb arc dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017

Per Cristina Sierra

El regidor d'Esports i l'alcaldessa amb el president del Comitè Internacional del Jocs –Amar Addadi–, durant la visita que va fer a Cambrils el 6 de setembre de 2011

Durant el torn de preguntes del darrer ple ordinari, celebrat el passat dimarts, el grup municipal del Nou Moviment Ciutadà (NMC) va preguntar com estaven les negociacions perquè Cambrils sigui la seu del tir amb arc dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017. El portaveu del NMC –Oliver Klein– va afirmar que la competició no es faria a Cambrils i va preguntar al govern quines accions havien dut a terme per evitar perdre el tir amb arc.

El regidor d'Esports –Lluís Abella– va defensar Cambrils com a seu de la competició. "Ara mateix, no tenim cap comunicació oficial dient que la competició no es disputi a Cambrils", va apuntar. Abella va explicar que no serà fins el proper trimestre quan es faci oficial si Cambrils acull o no aquest esport. El regidor també va manifestar que Cambrils, junt amb Lleida, "té les millors instal·lacions de Catalunya per la pràctica d'aquest esport. Disposem d'una pista homologada amb unes condicions òptimes de seguretat". Per altra banda, Abella va lloar la feina que fa el Club d'Arquers, ja que, al llarg d'aquests anys, ha organitzat molts campionats nacionals i internacionals.

Cambrils tenia assignada la competició de vela

Abella també va apuntar que, al començament de la candidatura de Tarragona 2017, Cambrils va tenir assignada la competició de vela. "Si hi ha un esport que es practiqui a Cambrils, que s'identifiqui i ens representi més per les nostres característiques és la vela. La teníem assignada i es va deixar perdre i això, encara és més greu", va manifestar.

Per altra banda, el NMC va preguntar sobre el trencament del procés de la unificació del futbol i com es repartirien ara les subvencions entre els diferents clubs de futbol. El regidor d'Esports va explicar que la seva regidoria havia organitzat diferents reunions amb els presidents del CF Cambrils i el Cambrils United per "intentar reconduir la situació però va ser impossible. Es va demostrar que s'havia perdut la confiança i la transparència mútua per ambos costats". Abella va apuntar que ara s'han trobat amb un projecte trencat i amb diferents sol·licituds dels clubs per fer futbol base. Sobre les subvencions, el regidor va apuntar que es repartirien de forma "equitativa".

L'ERO i el Festival Internacional de Música, altres preguntes del NMC

El partit de l'oposició va preguntar sobre com havia quedat l'estructura de la brigada municipal després del procés de l'ERO. El regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– va explicar que, actualment, la brigada estava formada per vuit electricistes, dos pintors, nou polivalents, vuit paletes i vuit jardiners. A més, hi continuen els mateixos cops i el responsable és el mateix que hi havia al principi de la legislatura.

Klein també va interessar-se sobre la valoració que es fa des del govern sobre la 39a edició del Festival Internacional de Música i si es pensava continuar treballant amb l'empresa Publiolimpia. El regidor de Cultura –Francesc Garriga– va afirmar que, "el fet de poder mantenir el festival ens omple de joia. Hi van haver coses que es poden polir però els números són prou importants". Garriga va apuntar que ja s'estava treballant en la 40 edició del FIMC i que des del departament de Cultura s'estava plantejant redactar unes bases per concursar en l'organització del festival.

Comenta aquest article