Informació general

L'Ajuntament es fa càrrec de l'arranjament de la teulada d'una casa deshabitada al Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys



Façana de la casa del número 7 del carrer de Fàbregues
L'Ajuntament ha fet l'arranjament de la teulada i ha tapiat les balconades de la casa situada al número 7 del carrer de Fàbregues, de manera subsidiària. Aquesta casa està deshabitada des de fa força temps i fruit d'aquest abandó, tenia la teulada enfonsada, la qual cosa provocava humitats i problemes als veïns d'un costat i de l'altre. Per posar-hi solució el primer que es va fer va ser intentar localitzar els propietaris. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, "al final vam trobar els propietaris i se'ls va enviar els requeriments perquè arreglessin la casa. Com que no van contestar, es va procedir a demanar l'autorització al jutjat, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona i al no tenir resposta es van executar subsidiàriament aquestes obres". L'arranjament d'aquesta teulada ha costat 15.000 euros.

Un cop executat el tràmit d'arreglar la teulada d'aquesta casa s'ha de continuar el procés d'expropiació de la finca. Segons explica el regidor d'Urbanisme, "es tornarà a enviar un requeriment als propietaris perquè paguin les obres que s'han fet i tot el que es deu de contribució. Si els propietaris no paguen es farà l'expropiació i la subhasta d'aquest bé. Si a la subhasta pública no surt ningú per quedar-s'ho, llavors s'ho quedarà l'Ajuntament". Tota aquesta tramitació farà que el procés s'allargui fins a finals d'aquest any 2006.

Aquesta actuació és la primera que es fa amb la intervenció subsidària de l'Ajuntament. Aquest procés se seguirà fent en aquelles cases en què els propietaris no actuïn després de rebre el requeriment de l'Ajuntament.

Comenta aquest article