Informació general

L'escola Mas Clariana reclama més seguretat al tram contigu del vial de Cavet

Per Lluís Rovira i Barenys

Dos agents de la Policia Local controlant, ahir a la tarda, el pas de vianants del vial de Cavet a la zona contigua a l'escola Mas Clariana

L'escola Mas Clariana, tant l'Ampa com l'equip directiu del centre, reclamen a l'Ajuntament més mesures de seguretat a la zona del vial de Cavet propera a les instal·lacions del centre. I ho porten reclamant des de finals del curs passat sense que, a hores d'ara, se'ls hagi donat cap solució a les seves demandes, segons ha explicat la presidenta de l'Ampa del centre, Arantxa Peiró.
El detonant d'aquesta reclamació es va donar a finals del passat curs quan es va produir l'atropellament d'un pare al pas de vianants del vial de Cavet que hi ha proper al centre. Des del Consell Escolar de l'escola Mas Clariana es va enviar una instància a l'Ajuntament reclamant solucions sobretot per la velocitat que agafen els cotxes al circular per aquesta via. En la instància ja es proposaven solucions a aquest problema que podien passar per la construcció d'un pas de vianants elevat o bé la reducció, en aquest tram, dels dos carrils de circulació a un per tal de que els vehicles redueixin la velocitat. Aquesta mesura ja es va aplicar, poc abans de l'estiu, a la zona del vial propera a l'escola Guillem Fortuny i a l'institut la Mar de la Frau.

Indignats perquè el regidor no els va rebre

També a finals de curs, des de l'Ampa de l'escola Mas Clariana es va demanar hora per parlar amb el regidor de Governació, Dani Milan i, tal com explica Arantxa Peiró, "no ens va voler rebre. Això ho trobem molt greu. Era la primera vegada que anàvem a parlar amb ell i ens va derivar cap el sergent de la Policia Local". La conversa, doncs, la van haver de mantenir amb el sergent i tot i plantejar les possibles solucions en dues reunions, quan ha arribat l'inici del nou curs tot continua igual. Segons Peiró, "en les converses amb el sergent no ens donava gaires opcions, ens deia que no hi havia prou agents per controlar la circulació en els horaris d'entrada i sortida de l'escola. Tot i això ens va dir que a principis de curs hi hauria alguna millora i no ha estat així. A banda d'això, espero que si passa alguna cosa greu el regidor se'n faci responsable".
La presidenta de l'Ampa de l'escola Mas Clariana també apunta altres mesures possibles. Si no es pot fer el pas de vianants elevat ja que se'ls va dir que era molt car i no hi havia diners, demana que al menys s'hi posin bandes reductores i que es canviï la limitació de velocitat de 50 km/h que hi ha a l'asfalt del vial pel de 30km/h, tal com indiquen els senyals verticals. Pel que fa a la presència d'agents a les hores d'entrada i sortida de la canalla, diu que "no hi són sempre". Peiró, a més, vol deixar clar que la proposta que els proposaven des de la Policia Local, de tancar l'accés al centre per la part més propera al vial de Cavet no és la solució, "els vehicles no hi caben al carrer contigu ni a l'esplanada propera al centre i per molt que tanquin aquest accés, que és l'entrada als d'educació infantil, hi continuarà havent cotxes al vial. Aquesta entrada existeix des del curs passat i la problemàtica al Mas Clariana ve d'abans".
D'altra banda, ahir, l'Ampa i la direcció del centre van decidir fer una nova queixa conjunta a l'ajuntament, "i demanarem explicacions de la ignorància total que exerceixen envers les nostres reclamacions". Si no es produeix alguna resposta positiva per part del consistori la presidenta de l'Ampa no descarta que es facin accions de protesta al vial del Cavet, unes accions que podrien passar per fer talls puntuals del trànsit.

No es reduirà cap carril de circulació

Per la seva part, des de l'Ajuntament s'ha informat a Revista Cambrils Diari Digital que els agents de la Policia Local fan controls periòdics de velocitat al vial del Cavet i, també, controls de seguretat passiva, en els que es revisen els cinturons, cascs i sistemes de retenció de cadires pels nens petits. A banda, també s'ha comunicat que no es té previst reduir un dels carrils de circulació del vial de Cavet a la zona del Mas de Clariana, tal i com es va fer a finals del curs passat a la zona dels altres centres educatius de Vilafortuny, és a dir, l'escola Guillem Fortuny i l'institut la Mar de la Frau.


Comenta aquest article