Informació general

El NMC qualifica l'equip de govern de "descohesionat" i la seva actuació, aquests dos anys, de "molt pobre"

Per Lluís Rovira i Barenys

Cinta Ballesté, Oliver Klein i Santi Gámez, regidors del NMC, en la roda de premsa d'ahir

El grup municipal del NMC va fer un repàs dels temes més candents que han protagonitzat l'actualitat cambrilenca aquest estiu que ja s'acaba. D'entrada i com a primera reflexió, Oliver Klein va recordar que des del primer moment ja havien dit que aquesta legislatura començava amb poca força, "tot i això, esperàvem que hi hagués una iniciativa municipal, que hi haguessin projectes, ... però a hores d'ara encara no sabem quines són les línies d'actuació. Considerem que és un balanç pobre o molt pobre de l'acció de govern".
El regidor del NMC va dir que en aquests dos anys l'única actuació que s'ha fet ha estat la rotonda de l'antiga N-340, que uneix el barri de l'Eixample amb el de la Pallissa, "que es va fer sobre un projecte que ja hi havia però es va retocar i es va fer més barat i no ha quedat gaire bé. Això és l'únic que han fet, res més. I si l'únic que saben fer és enfadar-se amb el municipi veí perquè munta un supermercat al seu terme municipal, això ja ho diu tot ja que queda clar que la Generalitat ha donat el seu vistiplau en funció de la legalitat vigent. Cambrils perd oportunitats i les empreses se'n van a municipis veïns.

Subseu de tir amb arc als Jocs del Mediterrani 2017

Oliver Klein va començar parlant del fet que Cambrils hauria deixat de ser la futura subseu de tir amb arc dins dels jocs del Mediterrani que s'han de celebrar a Tarragona el 2017. Segons Klein, "des del NMC ja vam treure el tema dues vegades i tot just a principis de l'estiu sortia la notícia en un diari de que Cambrils podia perdre la seu d'aquest esport. Tenim un dels millors clubs de tir amb arc. Com s'ha pogut escapar això?

Sense UNED

La segona denúncia del NMC va ser la pèrdua de la seu de la UNED a Cambrils i de la manera com s'havia fet, "deixant de pagar la segona part de la factura". La pèrdua de la UNED, segons Klein, s'afegeix al fet que s'han deixat de fer els cursos d'estiu de la URV i al fet que s'ha deixat sense efecte l'Antena del Coneixement de la mateixa URV, tot això sumat a que s'han fet desaparèixer la pràctica totalitat dels programes educatius que hi havia al municipi.

Unificació del futbol cambrilenc

Oliver Klein tampoc entén el canvi de criteri del regidor d'Esports en el tema de la unificació dels clubs de futbol cambrilencs, "l'any passat i responent a la pregunta que se li va fer des del NMC el regidor ens va dir que l'ajuntament apostava per la unificació i que l'Oleastrum havia de pagar per utilitzar les instal·lacions municipals ja que no s'ajustava a aquest propòsit. Enguany, però, el regidor canvia el discurs i davant el trencament del projecte d'unificació diu que tractarà a tots els clubs per igual. Creiem que fins i tot l'Oleastrum podria demandar al regidor per l'arbitrarietat amb què se'ls va tractar". Klein també va criticar el tancament dels camps de futbol durant una setmana, aquest estiu i va comentar que "això no és de rebut".

Brutícia, Escola de Música, Borsa d'Habitatge Municipal,...

En un apartat de temes variats, el regidor del NMC va criticar la neteja urbana que s'està fent a Cambrils, la manca de poda de l'arbrat dels carrers, els lavabos destrossats del parc del Pescador, entre d'altres temes urbans.
Klein també va dedicar unes paraules a la gestió que s'ha fet, enguany, del Festival Internacional de Música, "s'ha de clarificar si és públic o privat" i va fer esment a la queixa pública que va fer una usuària, a través de la secció Bústia de l'edició impresa de la Revista Cambrils, pel tracte rebut a l'hora de comprar una entrada per part d'una persona que li va arribar a dir que el festival era seu.
El repàs de temes també va arribar a l'Escola de Música de qui el regidor va afirmar que hi ha rumors sobre el seu canvi d'ubicació i de que en un futur es podria privatitzar.
Oliver Klein va fer esment del servei de Borsa d'Habitatge Municipal, que l'estan portant "dues persones que ho fan molt bé però sembla que l'ajuntament vol absorbir aquest servei".

Equip de govern descohesionat

Per la seva part, la regidora Cinta Ballesté va qualificar l'equip de govern de descohesionat, "va cadascú a la seva i fins i tot dins dels propis partits. Creiem que per culpa d'aquesta descoordinació no es tiren les coses endavant".

Comenta aquest article