Cultura

El Centre Cultural acull el recital de poesia "Els poetes del món també parlen català"

Per Judit Pinazo



Un moment de la lectura de poemes dins l'acte "Els poetes del món també parlen català", ahir al vespre al Centre Cultural
El Centre Cultural va acollir ahir al vespre un recital de poesia sota el nom "Els poetes del món també parlen català" una activitat  emmarcada dins el programa d'actes "Dies de llibres" que se celebra des de principis de mes amb motiu de la diada de Sant Jordi.

La lectura dels poemes va anar a càrrec dels alumnes dels diferents cursos de català que organitza l'Oficina de Català de Cambrils. Per al recital es van triar poemes d'autors d'arreu del món, la majoria d'ells relacionats amb el país d'origen dels alumnes. Les lectures es van fer en la llengua original del poema i en versió catalana acompanyada d'una petita biografia de l'autor com a introducció. Les lectures del poemes en català es van reservar a aquells estudiants amb un nivell més elevat o que fa temps que aprenen la llengua. A l'acte hi van assitir unes 90 persones.

La procedència dels alumnes dels cursos de català és tan variada que es van escoltar una vintena de poemes de poetes d'arreu del món: Mario Benedetti, Pablo Neruda, Jorge Luís Borges o l'alemany Henrich Hein, entre d'altres.

Pel que fa als autors en llengua catalana, els alumnes van triar poemes del català Miquel Martí i Pol, del mallorquí Josep Maria Llompart o del valencià Vicent Andrés Estellés, en representació de les diferents parles del català. Pel que fa a poetes de diferents llocs de l'Estat espanyol, els alumnes van escollir poemes de Miguel Hernández, Federico García Lorca, Rosalía de Castro o Xabier Lizardi, entre d'altres.

Comenta aquest article