Informació general

L'Ajuntament aporta 25.000 euros en les obres de reforma de la cuina de l'escola Marinada

Per Berta Ruiz

L'alcaldessa –Mercè Dalmau– i la regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana– van visitar la cuina de l'escola

Aquest inici de curs, l’escola Marinada ha estrenat una renovada cuina. Ahir al matí, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament –Carmen Quintana–, acompanyades de diferents tècnics del departament van visitar les instal·lacions, on van ser rebudes per la directora del centre –Isabel Romero– i personal de l’escola.

25.000 euros d'inversió municipal

Les obres, que s’han realitzat al llarg de tot l’estiu –des de finals de juny fins a principis del mes de setembre– es van dividir en dues fases. La primera fase, finançada per l’Ajuntament –amb un pressupost de 25.000 euros–, va consistir en la construcció d’una nova escomesa interior de clavegueram de recollida d’aigües brutes. Aquests canvis han comportat la construcció de nous desaigües i l’adequació de les instal·lacions ja existents d’electricitat, enllumenat i aigua. Aquestes obres, tal com van comentar ahir durant la visita, eren molt necessàries per tal de solucionar el problema d’embussament de les canonades on s’hi acumulaven residus i les conseqüents inundacions, des de feia anys, i que requerien intervencions de forma força freqüent. De fet, d’ençà de la construcció de l’escola, l’any 1983, no s’hi havia fet cap actuació a aquest espai del centre.

L'empresa que gestiona el menjador finançada la segona fase de les obres

També s’han dut a terme d’altres obres complementàries com la col·locació d’arquetes a l’exterior per quan plou i la renovació del formigonat de l’aparcament que hi ha al pati. A banda, en aquesta primera fase d’intervenció municipal també es van fer obres al propi espai de la cuina, per tal que l’empresa que gestiona el menjador escolar, Cuina Gestió, pogués redistribuir i renovar alguns dels equipaments. Per tant, en una segona fase finançada per Cuina Gestió –ja que es va incloure en el procés de licitació–, també s’han fet canvis amb una nova ubicació del rentaplats, del taulell de treball, les aigüeres, la zona de neveres i s’ha fet una nova sortida de fums.

Actualment, l’escola Marinada –inaugurada ara fa 30 anys– compta amb uns 440 alumnes i, el servei de menjador atén a una setantena de xiquets de mitjana diària. Durant la visita, la directora del centre –Isabel Romero– es va mostrar satisfeta per haver pogut resoldre una problemàtica que afectava l’espai de la cuina de l’escola.

Un moment de la visita, ahir al matí

Comenta aquest article