El cambrilenc Àlex Llaveria queda tercer al campionat de Catalunya de triatló olímpic en la categoria sub-23

El cambrilenc Àlex Llaveria en un moment de la prova del campionat de Catalunya de trialtó olímpic

El triatleta cambrilenc Àlex Llaveria, de 19 anys, que competeix a les files del Cambrils Club Triatló va pujar al tercer lloc del podi, el passat dissabte 7 de setembre, al campionat de Catalunya de triatló olímpic (1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu), en la categoria sub-23.

La sortida es donava a les 15.30 hores, puntual, per cobrir els 1.500 metres de natació al llac de Banyoles. La primera categoria que va iniciar la prova va ser la d'elit. L'Àlex va fer una bona sortida, malgrat que el ritme dels de davant era superior. Després de finalitzar la prova de natació –en la primera transició–, el cambrilenc havia cedit poc més de 3 minuts en relació als líders de la cursa. En el segon tram de bicicleta es va formar un grup de 17 unitats que, durant tot el circuit va anar perdent corredors i va quedar reduït a sis persones, entre les quals hi havia l'Àlex Llaveria. En la segona transició, el grup de sis triatletes va contactar amb el grup capdavanter i, de fet, tots junts van deixar les bicicletes alhora i van encarar el tram de 10 quilòmetres de cursa a peu. El cambrilenc iniciava aquest darrer tram en la posició 29 de la classificació general i, en la primera volta ja va situar-se en el lloc 21. En la darrera volta, Llaveria va portar un bon ritme i va seguir remuntant fins a situar-se en la posició 17 de la classificació general absoluta elit, mentre que va situar-se en la tercera posició de la categoria sub-23 del campionat de Catalunya.

Amb aquest resultat, l'Àlex tanca la temporada de triatló amb diferents podis a la lliga catalana. El seu palmarès ha estat: un tercer lloc al campionat de Catalunya sub-23 de duatló de carretera (Sant Guim de Freixenet), un tercer lloc al campionat de Catalunya de triatló per categories (Sant Feliu de Guíxols) i un tercer lloc a la categoria sub-23 al campionat de Catalunya de triatló olímpic (Banyoles).