Victòria del cambrilenc Xavi Maza a una nova prova del campionat Mediterrani de velocitat de motociclisme

El pilot cambrilenc Xavi Maza en plena competició (imatge de PIX MOTO RR)

El passat diumenge 7 de setembre va tenir lloc una nova prova del Campionat Mediterrani de Velocitat de motociclisme, al circuit d'Alcarràs. El cambrilenc Xavi Maza va prendre part en aquesta cursa, que va reunir diferents categories com la Challenge 80cc, Pre125, PreMoto3, StockExtrem, Superstock 600, Copa CBR250R i les clàssiques. Les pluges previstes van fer acte de presència cap al migdia, però els horaris es van desenvolupar amb total normalitat. Les sessions d'entrenaments cronometrats es van iniciar a les 10 hores del matí i a partir de les 13 hores els van succeir les carreres.

Als entrenaments qualificatius, Xavi Maza va marcar la pole sortint així des de la primera posició en la categoria de Pre125 i quart a la graella, ja que, recordem que, comparteixen cursa amb els pilots de la categoria PreMoto 3. A 20 minuts d'iniciar-se la primera mànega va caure un xàfec curt però intens que va deixar la pista tota mullada i va obligar a que els mecànics haguessin de treballar dur al box per canviar els pneumàtics en un temps record. Tot i això, Maza va quedar primer. A la segona mànega, realitzant la volta d'escalfament, el cambrilenc va tenir un problema al selector del canvi, i va haver d'entrar al pit-line per a poder-ho reparar i sortir així darrer del safety-car. Maza va haver de remuntar posicions i va assolir el segon lloc.

Així doncs, el cambrilenc Xavier Maza va aconseguir proclamar-se vencedor de la Pre125, amb Noèlia Chaves al segon lloc del podi i Aleix Viu al tercer. A la categoria de PreMoto3, les dues curses van acabar amb la victòria de Gerard Riu, seguit de Luke Maritz, i Sergio Alfonso Manzaneque.