Cultura

Els Xiquets de Reus recuperen el nivell de Cambrils amb el 2 de 8 folrat

Per Marcel Rubio

Aspecte de la plaça d'Espanya durant la diada castellera, ahir a la tarda

La diada castellera de la festa Major va recuperar un molt bon nivell de la mà dels Xiquets de Reus, que van igualar les millor actuacions registrades a mitjans dels noranta de la mà de colles com els Minyons de Terrassa o la Vella de Valls. Recordem que el màxim castell vist fins ara a les places cambrilenques és el 2 de 8 folrat i que la màxima actuació realitzada a Cambrils és el 4 de 8, 3 de 8 i el 2 de 8 folrat.
Els Xiquets de Reus van obrir plaça amb un 3 de 8 de molt bona mida, que va pujar compassat, segur i que no hauria d’estranyar que ben aviat servís de base per atacar el 5 de 8 o el 3 de 9 folrat. En segona ronda van enlairar el 2 de 8 amb folre, que ja van haver de treballar una mica més, però que no va donar la sensació de perill. En tercera ronda van plantar el 4 de 8, el castell de menor dificultat que els reusencs portaven a plaça, i que curiosament van haver de suar més, ja que es va anar desquadrant a mesura que es bastien els diferents pisos que va obligar als de la camisa de color avellana a tirar una mica d’ofici per que l’estructura fos descarregada sense més complicacions.

Els Xiquets del Serrallo van obrir plaça amb un intent desmuntat de 4 de 7, en el que l’acotxador es va fer enrere. En ronda de repetició, van descarregar el 4 de 7 sense cap altre contratemps. En segona i tercera ronda, els del barri mariner van descarregar, respectivament, el 3 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar, amb unes estructures prou pesades a nivell de pisos superiors. Aquest últim castell va tenir una mica més d’emoció en la descarregada de l’estructura del quatre, que va brandar una mica, però van demostrar tenir un pilar de cinc prou sòlid.  

Per cloure la seva actuació, els Xiquets de Reus van bastir dos pilars de cinc, mentre que els Xiquets del Serrallo en van bastir dos de quatre. Finalitzada l’actuació per part de les dues colles, els Xiquets de Reus van fer un assaig a plaça del folre del que podria ser un dels grans objectius abans de finalitzar la present temporada, el 3 de 9 folrat, en el que van arribar a posar quints.

Comenta aquest article