Informació general

L'Ajuntament de Cambrils denuncia a l'ACA que Vinyols incompleix les condicions per abocar l'aigua de pluja de la Fontcoberta a la riera del Regueral

Per Cristina Sierra

Sortida del desguàs provinent de la Fontcoberta al barranc del Regueral

Continuen els problemes entre Cambrils i Vinyols per la urbanització de la zona de la Fontcoberta. L'Ajuntament de Cambrils ha denunciat que l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs aboca els pluvials de la zona de la Fontcoberta a la riera del Regueral, incomplint els requisits imposats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). En concret, Vinyols havia de construir un dipòsit de retenció de residus abans de que es fessin efectius els abocaments al barranc i va incomplir l'acord.

La junta de govern local del consistori cambrilenc va acordar, el passat divendres, denunciar aquest fet a l'ACA i ha sol·licitat que aquest organisme deixi sense efecte l'autorització de l'abocament fins que Vinyols construeixi aquest dipòsit de retenció d'aigua de la pluja. Segons ha explicat l'alcaldessa accidental –Carme Cros–, l'incompliment per part de Vinyols podria afectar la salubritat i integritat de la platja del Regueral, on desemboca la riera del Regueral. "És una platja amb bandera blava i cal ser molt estricte en la vigilància d'abocaments d'aigües pluvials a la llera del barranc", ha apuntat.

La decisió de denunciar aquest fet a l'ACA és fruit de la revisió de tots els convenis que té actualment el consistori cambrilenc amb Vinyols i els Arcs. Recordem que Carme Cros va anunciar, la setmana passada, que la junta de govern local del passat 16 d'agost havia acordat revisar i analitzar els convenis actuals entre els dos consistoris, a rel de la construcció del nou supermercat de la cadena Aldi a la zona de la Fontcoberta. L'alcaldessa accidental va expressar el seu "disgust" amb l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs per deixar construir el supermercat, apuntant que s'estava fent una zona comercial "basant-se en la població de Cambrils" i que podria "afectar els comerços locals". L'ajuntament cambrilenc també denuncia que la construcció del supermercat, tot i ser al terme de Vinyols, "per la seva situació, al costat de l'Ajuntament de Cambrils, aprofitarà la seva inversió en promoció i turisme".

La sortida del desguàs es troba prop de l'hotel Tryp

Comenta aquest article