Informació general

Els Mossos d’Esquadra detenen cinc persones a Salou en un operatiu contra el “top manta” a la Costa Daurada

Per Redacció

Imatge d'arxiu de venedors ambulants a la platja del Regueral de Cambrils, a meitats d'agost

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona van detenir, el passat 22 d’agost, cinc persones, d’entre 22 i 35 anys, totes elles veïnes de Salou i de nacionalitat senegalesa, com a presumptes autores d’un delicte contra la propietat industrial i intel·lectual. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta fa cinc setmanes en tenir coneixement de l’existència d’un domicili des d’on es subministrava productes falsificats destinats a la venda il·legal al carrer. El passat 22 d’agost es va realitzar una entrada en un domicili del carrer de Llevant de Salou on es van intervenir 6.000 productes falsificats, amb un valor superior als 100.000 euros.
 
2.000 DVD, 3.000 CD i un miler de peces de roba i complements

D’entre els comisos destaquen 2.000 DVD, 3.000 CD i més d’un miler de peces de roba i complements, com bosses de mà, samarretes falsificades dels principals equips de futbol, pantalons, ulleres, sabates, cinturons i peces de roba interior, així com un aparell informàtic per a la gravació i falsificació de discs compactes i reproductors de DVD. Per tot això, es va detenir cinc persones relacionades amb la falsificació i distribució il·legal d’aquests productes.

Punt de distribució a la Costa Daurada
 
Els detinguts van passar a disposició judicial, el 23 d'agost, davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el Jutge va decretar per a tots ells la seva llibertat amb càrrecs. Aquesta actuació ha suposat un cop important a un dels punts de distribució i emmagatzematge del material que es proporciona als manters per a la seva posterior venda il·legal als passejos i les platges de la Costa Daurada. En la recta final de l’estiu els cossos policials de la Costa Daurada mantenen les actuacions per controlar el nombre de persones que intenten la venda d’aquests productes als passejos marítims dels principals nuclis turístics de la costa, una tasca que es ve desenvolupant al llarg de tot l’any i que inclou des de la vigilància a les estacions de tren fins als dispositius a peu de platja per tal d’eradicar aquest fenomen.

Comenta aquest article