Societat

Una cinquantena d'associacions cambrilenques participaran a la 7a Mostra d'Entitats

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Neus Ferreres, Antoni Serrano, Joan Garcia, Alèxia Pedrerol, Leonardo Roca i Laura Mellau

Una cinquantena d’associacions cambrilenques participaran, aquest proper 7 de setembre, a la 7a Mostra d’Entitats. Com cada any, l’escenari d’aquesta mostra serà el parc del Pescador. Enguany, una de les novetats serà l’horari de tarda, de les 17 a les 22 hores, tal com va avançar la regidora de Relacions Cíviques de l’Ajuntament –Laura Mellau–, ahir en la roda de premsa de presentació. Mellau va estar acompanyada per diversos representants d’algunes de les associacions que participaran a la Mostra d’Entitats: Neus Ferreres de l’Associació dones Alba, Alèxia Pedrerol de Cambrils Solidari Tots Plegats, Antoni Serrano de l’Associació de Bitlles, Leonardo Roca de l’Associació de veïns del Regueral i Joan Garcia de l’Associació Cambrils Ornitològic. En aquesta presentació, Laura Mellau va comentar que s’ha optat pel format de tarda-vespre per tal de concentrar totes les activitats i afavorir la participació, tant de les associacions com de l’afluència de públic que es vulgui acostar a la mostra. Mellau també va afirmar que les “entitats són les autèntiques protagonistes” d’aquest esdeveniment i que l’objectiu és que surtin al carrer i que es donin a conèixer. A continuació, cada representant de les associacions va comentar, breument, en què consisteix la seva entitat i els punts positius de participar a la mostra. Un punt de trobada que permet donar visibilitat de les activitats de l’associacionisme local.

Xerrades, tallers, exposicions, exhibicions

Quant a les activitats previstes, s’ha programat una actuació de titelles adreçada al públic infantil, xerrades informatives, diverses actuacions musicals que rememoraran música dels anys 60, rumba, i un concert solista. I també espectacles de ball, com danses  modernes, hip hop, ball country i sevillanes. A més, dins dels estands de les entitats també es faran demostracions i exhibicions de la seva feina. L’inici de la mostra es farà a les 17 hores; a les 17.30 hores hi haurà l’actuació musical “Reservoir Rocks”; a les 18 hores es farà la xerrada “Transtorn Bipolar: i després del diagnòstic què?”; a les 18.30 hores, titelles “La família xap xap” i dansa moderna amb el grup Campoamor i a les 19 hores, ball hip hop amb el grup Delirium. A aquesta mateixa hora, l’Associació Cambrils Solidari Tots Plegats organitzarà una cadena humana solidària “Un aliment a cada mà”. L’objectiu d’aquesta és formar una cadena al llarg del parc, on cada persona porti un aliment –preferiblement en conserva– a cada mà. Els aliments que es recullin es faran arribar a les famílies cambrilenques més necessitades. Després hi haurà ballada country, actuació musical amb Mario, música rumba i, finalment, ballada de sevillanes i cantada rociera.

A banda, durant tota la tarda també es podrà jugar amb el mural d’escacs amb peces gegants adreçat a la canalla; es podrà visitar una exposició ornitològica i d’altres fotogràfiques; hi haurà tallers de pintar a la cara, de patchwork i d’artesania i una demostració de puntes de coixí; un torneig d’escacs; es crearà un mural artístic i es farà una tirada de bitlles catalanes, entre d’altres activitats.

Comenta aquest article