Informació general

Endesa construirà una nova línia de mitja tensió que permetrà el desenvolupament de les zones de la Bòbila i la Fontcoberta

Per Cristina Sierra

Aspecte actual de la urbanització de la Bòbila

La companyia elèctrica Endesa s'encarregarà d'electrificar les zones de la Bòbila i de la Fontcoberta amb la instal·lació d'una nova línia de mitja tensió de 18/30 kV que unirà els dos polígons amb la subestació de Cambrils, ubicada al costat de l'autopista. La companyia va firmar, a principis d'any, un conveni amb la junta de compensació del polígon de la Bòbila i l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, com a impulsor del desenvolupament urbanístic de la zona de la Fontcoberta, per garantir el subministrament elèctric dels dos polígons. Aquestes zones demanden, entre les dues, una potència de 8.619 kW.

La nova línia costarà 574.000 euros

Segons ha pogut saber Revista Cambrils Diari Digital, tant la junta de compensació de la Bòbila com l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs hauran de pagar 287.000 euros més IVA perquè Endesa instal·li la nova línia de mitja tensió. Aquests nous treballs se sumen als ja iniciats per a proporcionar subministrament elèctric en aquestes dues zones. L'any 2009, la junta de compensació de la Bòbila i Endesa van signar un conveni per garantir l'abastiment elèctric d'aquest polígon residencial. En concret, es van estendre 967 metres de cable subterrani de mitja tensió, es van instal·lar set centres de transformació i es va fer una estesa de més de 2,3 km. de línia de baixa tensió.

Recordem que fa pocs dies es va anunciar la construcció d'un nou supermercat a la zona de Fontcoberta que es preveu obrir a finals d'any. Aquest anunci és fruit de la modificació del pla urbanístic del polígon de la Fontcoberta, que permet ampliar les zones comercials al vial del Cavet i els seus perímetres. Per altra banda, el polígon de la Bòbila compta amb l'escola municipal La Bòbila i té diferents promotors i propietaris interessats en urbanitzar la zona.

Millora del centre de repartiment del Parc del Pescador

La companyia elèctrica Endesa també ha realitzat treballs de millora al centre de repartiment que té al parc del Pescador, de la qual depenen 14.200 clients. En concret, s'ha substituït la coberta de la instal·lació.

Comenta aquest article