Cultura

L'Ajuntament edita la novena guia formativa 2013-2014 amb tota l'oferta de cursos i tallers

Per Redacció

L’Ajuntament de Cambrils ha editat la novena edició de la Guia d’activitats de formació que recull l’oferta formativa promoguda per l’Ajuntament amb l’objectiu d’oferir una eina útil que faciliti als ciutadans trobar els cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i gustos. Les activitats tenen preus assequibles i subvencionats per facilitar l’accés al coneixement i al desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal.  

Aquesta guia, amb una tirada de 5.000 exemplars, pot trobar-se a qualsevol dels edificis municipals, i també consultar-se des del web de l’Ajuntament. (enllaç directe: http://issuu.com/cambrilscultura/docs/guia_formativa_2013-14)

Cursos de formació professionalitzadora municipal i Aula d’Idiomes del Departament d’Ensenyament i Ocupació

El Departament d’Ensenyament i Ocupació ha programat un total de 31 cursos de formació professionalitzadora. Es tracta de cursos de caire municipal destinats a millorar les competències professionals de les persones ocupades i desocupades. El període de matriculació s’obrirà el 2 de setembre. Els aturats gaudeixen d’un 50% de descompte en el preu de la matrícula i els pensionistes d’un 10%.

Com a novetat, serà possible matricular-se online a aquestes activitats professionalitzadores a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers: www.cambrils.cat/inscripcions. Per als cursos de nivells superiors, però, es mantindrà la matriculació presencial, ja que requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir. També des d’aquest enllaç es podrà realitzar la matriculació en línia als cursos de Cultura i Aula Mentor, tal i com ja es feia amb anterioritat.

Activitats formatives professionalitzadores

Es mantenen els cursos consolidats d’idiomes (anglès conversa I i II, alemany I, francès I, rus I) atesa la seva demanda. Es repeteix el curs d’Anglès preparació al KET i s’amplia l’oferta amb el curs que segueix a aquest, el d’Anglès preparació al PET, per tal que aquelles persones que estiguin interessades a presentar-se als exàmens oficials d’anglès de Cambridge ESOL, puguin preparar-se els continguts.
 S’oferirà, a més del primer nivell, un segon nivell de rus, el Rus II, perquè els interessats en aprendre aquest idioma puguin continuar amb la seva formació. També s’han organitzat quatre cursos d’idiomes de caire bàsic i enfocats específicament a l’atenció al públic: Anglès atenció al públic, Francès atenció al públic, Alemany atenció al públic i Rus atenció al públic.
En l’àmbit d’administració i oficines: es duran a terme els següents cursos: Secretariat de direcció per aprendre les funcions pròpies del secretariat en l’assistència personalitzada al directiu, un Taller pràctic de renda per adquirir els coneixements per gestionar l’IRPF i un curs de Gestió de nòmines i seguretat social.

Cursos de TIC

Amb la intenció de fomentar l’ús de les noves tecnologies i apropar-les a tothom s’han programat cursos d’Informàtica bàsica, Ofimàtica I i Ofimàtica II. Com a novetat, es farà el curs de Preparació ACTIC nivell 1 perquè qui estigui interessat pugui preparar-se la prova per a l’obtenció de la certificació acreditativa de la competència digital (ACTIC) nivell 1 que atorga la Generalitat.
A més, s’ha programat un curs d’Internet web 2.0 per donar a conèixer els serveis que ofereix Internet en xarxes socials, col·laboratives i personals i poder gestionar continguts a la web. Es farà també un curs d’Autocad 2D i un curs de Photoshop aplicat a l’empresa.
Serveis a la comunitat, a la persona i a l’empresa
En aquest àmbit cal destacar com a novetats dos cursos. Per una banda, un curs de coordinador/a de menjadors escolars perquè el professionals amb experiència en un menjador escolar puguin adquirir les habilitats necessàries per dur a terme aquesta tasca de coordinació. I per l’altra, un curs de Fisioteràpia per a nens amb necessitats especials que tinguin dificultats motrius.
A més, després de la gran acollida rebuda del curs passat, es torna a oferir dintre de l’àmbit de comerç,  el curs de Creació d’una botiga de comerç electrònic, que permet aprendre a crear i gestionar una botiga per vendre productes per Internet.
Pel que fa als cursos de seguretat i salut laboral, es mantenen 4 cursos de Manipuladors d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador. També, dins d’aquesta formació, es farà el curs de Primers auxilis i DEA per adquirir uns coneixements bàsics de primers auxilis, aprendre a utilitzar els aparells desfibril·ladors externs automàtics i obtenir el carnet d’operador DEA de la Generalitat.
Dins de l’àmbit de manteniment i construcció s’oferirà, com a novetat, un curs de Jardiner/a professional, per tal que els alumnes puguin desenvolupar les habilitats necessàries per a la construcció i manteniment de jardins i per tenir cura d’arbres i plantes.

Aula Mentor de Cambrils

Continua l’oferta de cursos de formació on-line a través de l’Aula Mentor de Cambrils. Es pot triar entre 61 cursos d’àmbits com salut i educació, el món de l’empresa, medi ambient, cultura i formació general,  informàtica, electrònica, idiomes, entre altres. La informació es pot consultar clicant aquí.
La matrícula en Aula Mentor està permanent oberta, excepte a l’agost. El preu inicial de la matrícula és de 48 euros per dos mesos i la recàrrega addicional és de 24 euros cada mes extra.

A la Guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Ocupació com ara l’Escola d’Adults Municipal “Rosa dels Vents” i el Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT).

Cursos i tallers del Departament de Cultura

Els cursos i programes que organitza el Departament de Cultura són molt diversos i van des de activitats infantils fins a dansa oriental o tastets TIC.

L’Arxiu Municipal de Cambrils oferirà una nova edició del taller Com es fa un arbre genealògic i la Biblioteca Pública Municipal ha programat els Tastets TIC, sessions pràctiques que serviran per a treure millor rendiment d’algunes eines informàtiques.
Com a activitat dirigida als infants es manté el taller Creativitat & English, que combina l’expressió plàstica  i el  joc teatral com a eines lúdiques per facilitar l’aprenentatge de la llengua anglesa.
En l’àmbit de ball i dansa es segueixen oferint la Dansa Oriental i la Salsa i Bachata, i en el de la salut i el creixement personal es mantenen els cursos de Ioga, Pilates i Tai-Txi,  (en quasi totes aquestes activitats es proposa un nivell d’iniciació i un nivell intermedi per donar continuïtat a la tasca iniciada anteriorment).
Per als cursos en els que no s’especifiqui una altra data, la matrícula estarà oberta a partir del 2 de setembre 2013. Per als cursos de Cultura, la matrícula del 2n semestre serà a partir del 7 de gener 2014.

Cursos i tallers d’entitats i associacions

La guia també facilita les dades de contacte per accedir a la informació de les activitats que diverses entitats culturals i festives porten a terme al Centre Cultural, als Centre Cívics, al Casal de la Gent Gran i a l’Ateneu juvenil: tallers creatius de pintura, manualitats i artesania, activitats per la salut amb sessions de ioga i gimnàstica de tonificació, grups de  ball country, flamenco i tango, cursos per aprendre informàtica, i classes d’àrab per a nens i adults.

Comenta aquest article