Cultura

Gran èxit de participació i públic a la XII edició de la Nit d'Artistes

Per Jordi Moreno

Foto de grup dels artistes que van participar en la XII edició de la Nit d'Artistes de Cambrils

L’auditori del Parc del Pinaret va acollir novament aquest passat dissabte la XII edició de la Nit d’Artistes de Cambrils. Les actuacions començaren puntualment a les 10 del vespre i es succeïren amb bon ritme fins a les 2 de la matinada. Gran part del públic assistent va reservar cadira molt abans de l’inici de l’espectacle assegurant-se un lloc que els permetés gaudir amb comoditat de la gala.

Pere Martí fou el fil conductor de totes les actuacions actuant com a presentador i donant la benvinguda al públic amb un monòleg on feia repàs de les dificultats que suposa organitzar una boda. A continuació, l’Estudi Giselle va interpretar la coreografia infantil Xilofon, on unes joveníssimes balladores donaven vida a un bonic trencaclosques de notes musicals. La dansa va passar el torn a la cançó, amb Rocío Martínez que va interpretar el tema “Jueves” de la Oreja de Van Gogh. El grup de competició de Hip Hop de Cambrils ‘Rocking Ladies’ va deixar a tothom bocabadat amb una execució impecable de la coreografia d’Alba Folch, destacaren el gran sincronisme de les balladores amb moviments durs i alhora harmoniosos, fet que demostra que el Hip Hop no està reservat només als nois. La nit d’artistes també va tenir lloc per a la màgia del Mag Illel fent participar al públic amb el seus trucs de cartes i escapisme. La primera part de la mostra va acabar amb l’actuació de les ‘Ntlades’ amb una posada en escena molt original i simpàtic. L’espectacle d’acrobàcia sobre tela i lira va anar acompanyat d’una petita representació on tres noies estrangeres visitaven Cambrils per gaudir de la platja i la gastronomia del nostre poble.

A la segona part més dansa de l’Estudi Giselle amb coreografies d’Elisabet Cirera i Elena Alcalà sobre el món del Far West i el ball llatí. Les ‘Ai, Carai!’ no van voler deixar escapar la oportunitat de tornar a actuar a la mostra d’artistes de Cambrils, aquest grup sent una especial vinculació amb la mostra i enguany feia tres anys de la seva primera actuació a Cambrils. El grup que combina la música folk i tradicional amb tocs de rumba va interpretar els seus temes més populars aixecant somriures i aplaudiments entre públic. La cançó d’arrel tradicional i femenina del camp va donar pas al debut de la monologuista ‘Moni-K’, que amb gran expressivitat i una sòlida veu va fer broma del món de la depilació i de les vicissituds que es poden viure en un tren AVE que agafem a l’estació del Camp de Tarragona. Pera acabar aquesta segona part més ball amb l’estudi Giselle, aquest cop amb una coreografia de Miguel Angel Garcia titulada ‘Motor die’.

El vent va fer acte de presència a la tercera part però no va suposar cap problema per a continuar l’espectacle. Les ‘Dendaras’ van posar en escena dues coreografies de dansa fusió oriental combinant la dansa del ventre, el Burlesque i l’Ales d’Isis. A continuació Folky, una jove promesa de la cançó va interpretar ‘Falling’. Enguany l’Eugenio Cambrilenc va donar pas a l’humor del Palomino on va intentar explicar al públic sobre pissarra la seva original visió del món de la política, del dret a decidir i del catalanisme. El grup de Hip Hop del Centre de Dansa de Cambrils i l’estudi Giselle van actuar novament en aquest tercer bloc amb el tema ‘Boig per tu’. La mostra va acabar amb l’actuació de Rudy, que la malgrat uns petits problemes d’afonia, va cantar i animar a tot el públic assistent.

Comenta aquest article