Esports

La 5a edició de l'Stage Internacional de Judo "Ciutat de Cambrils" reuneix 230 judokes d'arreu d'Europa

Per Miquel A. Díaz

Imatge d'un dels entrenaments de l'stage de judo celebrat al Palau Municipal d'Esports

Del 21 al 25 d'agost, el Palau Municipal d'Esports ha acollit la cinquena edició de l'Stage Internacional de Judo de pretemporada "Ciutat de Cambrils", organitzat per l'Escola de Judo Dojo Cambrils amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament. En aquesta cinquena edició, la trobada ha batut el rècord de participació amb 230 judokes de totes les edats, arribats des de diferents punts de Catalunya i de l'Estat espanyol com l'Aragó, el País Basc o València, entre d'altres comunitats, així com diversos països europeus com França, Suïssa, Àustria, Israel, Itàlia, Alemanya i la Gran Bretanya. Aquest campus, que any rere any es consolida com un campus d'entrenament de referència en el panorama del judo estatal i europeu, ha comptat amb la participació de diferents judokes campions d'Espanya, d'Europa i del món i medallistes internacionals d'aquest esport.

Un any més, el professor estrella del campus ha estat Go Tsunoda, exentrenador japonès de l'equip olímpic de la Gran Bretanya en l'últim cicle olímpic als Jocs Olímpics de Londres i que, actualment ha fitxat durant quatre anys per a preparar als judokes de la selecció portuguesa de cara a les Olimpíades de 2016 a Brasil. El professor de l'Escola de Judo Dojo Cambrils –Miquel Àngel Díaz– ha destacat la seva gran trajectòria a nivell internacional, així com la seva didàctica "molt metodològica" que es basa en el judo japonès. En l'stage també hi han estat presents d'altres convidats especials com el judoka britànic Winston Gordon, integrant de l'equip olímpic de Londres 2012, en la categoria de +90 kg, i actualment responsable tècnic de l'equip júnior de Munic.

Miquel Àngel Díaz ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició del campus, donada la gran quantitat de participants assolida, així com la qualitat i prestigi que està prenent aquesta trobada internacional. Cal destacar que una quinzena de judokes cambrilencs també han pres part al campus.

Comenta aquest article