Societat

L'associació VilaCentre aposta per la promoció del Barri Antic amb diferents activitats per a totes les edats

Per Cristina Sierra

La fira outlet, a la plaça de la Vila, s'ha celebrat el dimecres i el dijous d'aquesta setmana

L'associació de comerciants VilaCentre continua apostant fermament per promocionar i incentivar el comerç del Barri Antic amb la programació de diferents activitats a la plaça d'Espanya i els seus voltants. Com cada estiu, l'entitat ha organitzat activitats pels xiquets i xiquetes, com els castells inflables que s'instal·len cada dijous a la tarda a la plaça d'Espanya, i ha consolidat les "music sessions" amb grups de jazz, blues o flamenc que donen a conèixer la seva música a la mateixa plaça.

La darrera activitat que ha organitzat l'entitat ha estat la Fira Outlet, que s'ha celebrat aquest passat dimecres i dijous a la plaça d'Espanya. El vicepresident de VilaCentre –Sergi Llorente– ha fet una valoració molt positiva de la fira, apuntant que "ha anat bastant millor que l'any passat. Aquest estiu està venint més gent pel barri i hi ha més botigues". Aquesta era la segona fira que organitza l'entitat, que enguany ha comptat amb la participació de 15 botigues.

Sense el suport de la regidoria de Festes

Una de les novetats que ha incorporat l'associació és el que proper diumenge 1 de setembre es farà un tast de vins a la plaça d'Espanya, que comptarà amb l'actuació del grup Ulere. Aquest acte substitueix al vermut popular de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que enguany s'ha suspès per part de l'Ajuntament. Segons ha apuntat Llorente, aquest tast de vins formava part d'una col·laboració "inèdita" entre VilaCentre i la regidoria de Festes que, finalment, no s'ha pogut dur a terme.

El vicepresident ha explicat que el passat mes de març es va posar en contacte amb la regidoria i els va traslladar la idea de fer algun acte conjunt per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. "Vam estar parlant per fer coses en hores més comercials i així la gent podia conèixer la zona. Vam tirar endavant aquesta idea i se'ns va dir que la regidoria col·laboraria amb un acte per nens o bé amb el tast de vins però a finals de juliol ens van dir que no hi hauria cap col·laboració i que continuarien fent els actes al parc del Pinaret".

Llorente ha afirmat: "ens han deixat tirats i ara ho hem de fer per la nostra banda i fer front a les activitats". Des de l'entitat han mostrat la seva decepció amb el fet que les activitats sempre es facin al parc del Pinaret. "Creiem que s'han de fer més activitats dins el Barri Antic per donar-li vida. Els hi hem traslladat la filosofia que es poden fer actes amb formats més petits pels carrers del barri. Si hi ja voluntat es pot fer".

"Music sessions" cada quinze dies

Per altra banda, l'associació s'ha trobat amb un altre problema i és que se'ls ha prohibit que facin música al carrer cada setmana, com tenien previst inicialment. "Se'ns ha comunicat que podem fer actuacions cada quinze dies. Nosaltres intentem fer coses que no molestin els veïns, per això havíem programat que les "music sessions" acabessin a les 22.30 hores". Per avui, l'associació ha programat un concert de blues amb el grup Boogaloo.

Tot i aquest problema, Llorente ha afirmat que, "des de l'associació estem molt contents per com van les activitats d'aquest estiu. Cada vegada hi ha més participació. Anem millorant i consolidant aquestes activitats".

Comenta aquest article