Informació general

Carme Cros: "No volem que la zona de la Fontcoberta perjudiqui els comerços locals"

Per Cristina Sierra

Cartell que anuncia el nou supermercat, davant la rotonda del Vial del Cavet amb el camí de Sant Joan

L'Ajuntament de Cambrils ha expressat el seu "disgust" amb l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs per deixar instal·lar un supermercat de la cadena Aldi a la urbanització de la Fontcoberta. L'alcaldessa accidental –Carme Cros– ha afirmat a Revista Cambrils Diari Digital que el consistori vinyolenc "està fent una zona comercial basant-se en la població de Cambrils. No creiem que sigui el moment que un ajuntament veí tingui una sèrie d'actuacions que ens perjudiquen".

"S'estan aprofitant del volum d'habitatge i del turisme de Cambrils i això ens preocupa"

Segons ha explicat Cros, en la darrera junta de govern, celebrada el passat divendres al matí, es va acordar enviar una carta a l'Ajuntament de Vinyols per "mostrar el nostre disgust per la construcció del supermercat". En aquesta carta, el consistori cambrilenc demana que se'ls expliqui si la nova superfície comercial compleix totes les normatives. "Volem arribar a una entesa amb Vinyols i els hi demanem que no es torni a produir una altra situació com aquesta. Ells estan en el dret de fer totes les actuacions oportunes dins el seu municipi però han de tenir en compte que ens estan perjudicant. Estem amoïnats i volem defensar els interessos de Cambrils. No volem que en un futur la zona de la Fontcoberta perjudiqui els comerços locals. S'estan aprofitant del volum d'habitatge i del turisme de Cambrils i això ens preocupa", ha expressat.

Revisió dels convenis

La construcció d'aquest nou supermercat s'ha pogut tirar endavant gràcies a la modificació del pla urbanístic de la Fontcoberta que va aprovar l'Ajuntament de Vinyols i va ratificar la Delegació Territorial d'Urbanisme. Davant d'aquesta modificació, el consistori cambrilenc va presentar dues al·legacions relacionades amb els possibles problemes de trànsit a la zona. "A les primeres al·legacions sí que ens van contestar però a les segones la Comissió Territorial d'Urbanisme no ens va dir res i ens vam trobar amb la sorpresa del cartell que anunciava la construcció del nou supermercat", afirma Cros.

La junta de govern local, davant aquests fets, va acordar revisar tots els convenis que tenen l'Ajuntament de Cambrils i l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs. Segons el consistori cambrilenc, si es confirma que Vinyols té la intenció de tirar endavant la zona de la Fontcoberta sense tenir en compte Cambrils, des del consistori s'endegaran totes aquelles accions que es creguin convenient. "Els hi hem ofert molts serveis i volem arribar a un acord. Ens preocupa tot el tema de la circulació i aparcament, ja que qui haurà de donar solució a aquests problemes som nosaltres", manifesta l'alcaldessa accidental.


Recordem que aquest supermercat de la cadena Aldi serà la tercera superfície comercial que hi haurà al terme municipal de Vinyols dins la zona dels Arcs, propera al nucli urbà cambrilenc. Els altres dos estan al costat de l'antiga N-340 i són l'hipermercat Esclat i el supermercat de la cadena Dia, prop de l'anterior, i que es va posar en marxa aquesta passada primavera.

Comenta aquest article