Cultura

El cambrilenc Àngel Rodríguez, finalista del concurs de narrativa marinera de la Fundació Cultural Port de Sitges

Per Berta Ruiz



Àngel Rodríguezamb la portada del llibre on s'inclou el seu relat "Missatge en una ampolla"
El saltenc d'origen cambrilenc -Àngel Rodríguez Vilagran- va ser un dels dotze finalistes de la divuitena edició del concurs de narrativa breu de temàtica marinera, que cada any organitza la Fundació Cultural Port de Sitges Aiguadolç. Amb la narració titulada "Missatge en una ampolla" -ambientada a la platja de l'Esquirol de Cambrils-, Rodríguez forma part del llibret editat per la fundació sitgetana amb les millors narracions presentades al concurs en l'edició d'enguany, les quals han estat il·lustrades per diferents artistes. En el cas del cambrilenc, el seu escrit va acompanyat d'una il·lustració de Marga Bas.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer en el marc de la celebració de la diada marinera de la Verge del Carme al port de Sitges Aiguadolç, el passat 16 de juliol. Cal destacar que el concurs de narracions breus tenen com a eix principal la temàtica marinera i, en aquesta ocasió, el primer premi va recaure en la barcelonina Remei Romanes amb la narració titulada "Mascaró de proa".

Tal com ha comentat Rodríguez a Revista Cambrils Diari Digital, tot i que resideix a la localitat gironina de Salt, manté un estret vincle amb Cambrils, ja que des de que va néixer -fa 47 anys- hi estiueja i els seus avis paterns tenien una casa al carrer de les Parres, al Barri Antic. Segons Rodríguez -periodista de professió-, el mar cambrilenc i la seva platja li han servit per inspirar-se i escriure una narració relacionada amb la temàtica marinera i presentar-la a aquest concurs.

Comenta aquest article