Societat

El Barri Antic celebra una nova edició de les seves festes amb una gran participació

Per Redacció

Sopar a la plaça de la Vila, dissabte a la nit

El Barri Antic de Cambrils ha celebrat la 19a edició de les seves festes amb una gran participació dels veïns. El primer dels actes va ser la sessió de flamenc celebrada a la plaça de la Vila el passat divendres al vespre. Tot i això, el tret de sortida de les festes es donava una mica més tard, a les 10 de la nit, al parc del Pinaret, amb la lectura del pregó que enguany ha anat a càrrec de Lluís Rovira i Barenys, director de Revista Cambrils, que ha estat convidat a aquest acte en motiu de que, enguany, Revista Cambrils commemora el 60è aniversari del seu naixement. En el pregó, Rovira va explicar al llarg d'aquests 60 anys la Revista havia tingut quatre seus i totes elles havien estat al Barri Antic, "va començar al carrer de Sant Plàcid, en un quartet del bar de l'Arna gestionat per l'AAA la Salle". Les altres seus van ser el local del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, 15; el carrer de Foix, 16 fins a retornar, l'any 1997, al carrer de Sant Plàcid però en aquest cas al número 7. El director de la Revista va aprofitar l'ocasió per dir que des del consell de redacció de la Revista sempre havien dit que "no s'imaginaven la seu de la Revista Cambrils fora del Barri Antic", cosa que va arrancar els aplaudiments del públic. El pregoner també va fer esment de la transformació del Barri Antic, els darrers anys i va tenir un reconeixement per "aquesta gent irreductible que sempre ha viscut al Barri Antic, que hi ha rehabilitat un habitatge, que forma part o col·labora amb l'associació de veïns".
Després del pregó, Lluís Rovira va ser l'encarregat d'encendre una traca com a inici sonor de les festes. A continuació es va fer la cantada d'havaneres amb el grup Arrels de Canya Dolça i amb repartiment de rom cremat i coca per a tothom.

Sopar al carrer i concert vermut

L'endemà dissabte es va celebrar el tradicional sopar al carrer en diferents espais del barri, un dels trets més característics d'aquestes festes. Cal destacar el carrer del Forn que va gaudir de concert en directe. També hi va haver sopars als carrers Sant Pau, Major i plaça de la Vila. Precisament en aquesta plaça s'hi va congregar un gran nombre de gent que després del sopar va gaudir de la vetllada amenitzada amb el "Djmocràcia". De la sessió musical, destacar que a les 12 h va tenir lloc el ball del fanalet, que va omplir la plaça de parelles ballant.
L'endemà a les 12h del migdia, va tenir lloc un concert-vermut a càrrec del grup local "Detaverna" format per la Clara Colom i l'Albert Recasens, que van animar d'allò més al públic assistent amb temes de Txarango, els Pets, Blaumut, i d'Ai Carai, entre d'altres. L'acte organitzat per l'AAVV El Portal, comptava amb el patroci de Vermut Miró i la Cooperativa Agrícola de Cambrils, i va posar punt i final al cap de setmana festiu.

Comenta aquest article