Informació general

L'ocupació hotelera durant el mes de juliol va ser del 90% a la Costa Daurada central

Per Redacció

Imatge de la façana marítima del port de Cambrils

L’ocupació hotelera durant el mes de juliol a la Costa Daurada central va arribar al 90%, segons dades facilitades per l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics Costa Daurada a l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. L’any 2012, aquest percentatge va ser del 91%. L'ocupació ha baixat, per tant, un punt, com també ha baixat la mitjana dels preus de venda, per la qual cosa “la gestió del negoci empitjorarà lleugerament”, segons ha manifestat el portaveu de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda –Xavier Roig–, en una nota de premsa.

El turisme espanyol ha baixat un 20% respecte el mes de juliol de 2012 i aquest percentatge ha estat centrat pel turisme rus. L’any passat el turisme d’origen espanyol obtingué un 31%, mentre que enguany s’ha reduït la xifra fins al 25%, 6 punts menys. Pel que fa al turisme rus, l’any 2012 el percentatge fou del 28% i enguany ha estat del 35%. Respecte a altres nacionalitats, el turisme britànic es manté amb un 18% i baixen lleugerament el francès, belga i holandès.

Segons ha apuntat Roig, aquest mes d'agost serà "una continuïtat del mes de juliol". El setembre d’enguany es preveu similar al 2012, tant per ocupació com per preus. En resum, segons ha manifestat Roig, “la temporada, tot i que no està resultant tan satisfactòria com la passada, i creiem que podrem afrontar, finalment, els deures del sector: pagar les nostres obligacions a l’administració, a les entitats financeres, als nostres proveïdors i als nostres millors actius, que són els empleats, per seguir poder donant el bon servei per qualitat-preu que s’ofereix a la nostra destinació”.

Comenta aquest article