Informació general

L'Ajuntament s'acull a un nou pla per poder pagar als proveïdors amb factures pendents

Per Cristina Sierra

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils s'ha acollit al Reial Decret 8/2013 per poder pagar als proveïdors amb factures pendents fins a 31 de maig d'enguany. Aquest nou pla de pagament, que es va aprovar el passat 28 de juny, segueix el mateix pla que el Reial Decret 4/2012, que va permetre pagar als proveïdors que tenien factures pendents fins a 31 de desembre de 2011. Segons fonts municipals, el consistori ha decidit acollir-se al nou decret per poder cobrar els convenis i factures pendents que té la Generalitat amb l'Ajuntament i, per altra banda, per poder liquidar les factures pendents que té el consistori amb els proveïdors.

El primer pas que va fer l'Ajuntament va ser enviar al Ministeri d'Hisenda un llistat amb les factures pendents de pagament fins a 31 de maig de 2013. Acte seguit, els proveïdors van rebre una carta on se'ls explicava que es podien acollir a aquest nou sistema de pagament. Fins el proper 6 de setembre, els proveïdors que es vulguin acollir al Reial Decret ho podran notificar de dues formes: accedir a la pàgina web de l'Agència Tributària i acceptar el procediment o bé, anar a l'Ajuntament i omplir un formulari. Els proveïdors també poden consultar a la pàgina web del consistori –www.cambrils.cat/tramits– les factures pendents.

Modificació del Pla d'Ajustament

Un cop hagi finalitzat el termini per poder acceptar el procediment, el consistori haurà de comunicar al Ministeri el total de factures pendents. A més, l'Ajuntament haurà de modificar el pla d'Ajustament que recull tots els ingressos corrents necessaris i una previsió d'ingressos per els propers anys. Segons el consistori, no s'ha especificat en cap moment quan podran cobrar els proveïdors aquestes factures pendents, ja que el Ministeri s'encarregarà d'iniciar els tràmits amb les entitats financeres quan tinguin el llistat de factures. Per altra banda, els proveïdors també poden no acollir-se al decret i acceptar el pla de pagament de l'Ajuntament de Cambrils, que garanteix poder cobrar les factures abans del 31 de desembre d'aquest any.

Des del consistori s'ha explicat que en el Reial Decret 4/2012 només entraven les factures pendents fins a 31 de desembre de 2011 i, el decalatge de 5 mesos que hi va haver fins que van començar a cobrar els proveïdors, el mes de maig de 2012, va provocar que no es pogués pagar a temps a tots aquests proveïdors que encara tenen factures pendents. L'Ajuntament ha emfatitzat que si s'ha decidit acollir al nou decret ha estat, principalment, per poder cobrar aquelles factures pendents de la Generalitat, ja que el Ministeri s'encarregarà de fer els tràmits necessaris perquè la Generalitat liquidi una part del deute que té amb el consistori cambrilenc.

Comenta aquest article