Esports

La platja del Regueral acull, a partir d'avui, els I Internacionals Ciutat de Cambrils i el Màster del Campionat de Catalunya de volei platja

Per Cristina Sierra

Presentació del campionat de volei platja, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Luis García, Maribel Zamora, Mercè Dalmau, Lluís Abella i Carolina Trinidad

La platja del Regueral serà, aquest cap de setmana, la capital internacional del volei-platja. Des d'avui i fins diumenge al vespre, la platja acollirà els I Internacionals Ciutat de Cambrils i el Màster del Campionat de Catalunya de volei platja. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports –Lluís Abella–, la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol i vicepresidenta de la Federació Espanyola de Voleibol –Maribel Zamora– i el director de Madison –Luis García– van presentar aquestes dues competicions. L'acte també va comptar amb la presència de la jugadora catalana de volei, Carolina Trinidad.

Els I Internacionals de Cambrils formen part del circuit Madison Beach Volley Tour

Els I Internacionals de Cambrils formen part del circuit de la Madison Beach Volley Tour, l'únic circuit professional que hi ha a Espanya i que ha nascut enguany gràcies al treball conjunt de la Real Federación Española de Voleibol i el Consejo Superior de Deportes. La Madison Beach Volley Tour compta amb cinc proves i el colofó final serà el Campionat d'Espanya Absolut, que se celebrarà a Fuengirola. Cambrils acollirà la segona prova del circuit, que comptarà amb la participació de 150 jugadors de volei. Entre els participants cal destacar els actuals campions d'Espanya César Menéndez i Francisco Tomás, en la categoria masculina, i Nuria Bouza i María Álvarez del Burgo, en la categoria femenina. Tal com va explicar el director de Madison, la prova de Cambrils compta amb un 40% més d'inscripcions femenines respecte la primera prova celebrada a Valladolid, a mitjans del passat juliol.

L'empresa Madison s'ha encarregat de convertir la platja del Regueral en un gran escenari de 4.000 metres quadrats amb 6 pistes de competició –una de les quals serà de pagament– i una grada que té una capacitat per unes 1.000 persones. Dins les instal·lacions, hi haurà una zona de restauració, un escenari per a espectacles, una zona d'animació i i una zona comercial. Diumenge a les 18:30 hores se celbrarà la final masculina i, a les 19.30 hores, la femenina. Les següents proves de la Madison Beach Volley Tour seran a Laredo, Santanyi -Cala d'Or (Mallorca) i Fuengirola.

La parella guanyadora del Màster del Campionat de Catalunya es classificarà per la fase final del Campionat d'Espanya de Volei Platja

Per altra banda, Cambrils també acollirà el Màster del Campionat de Catalunya, que comptarà amb la participació de les millors parelles que han participat en el Campionat. En total hi participaran 11 parelles femenines i 16 masculines, i les finals també se celebraran diumenge a la tarda. La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol va explicar que les parelles que guanyin el Màster es classificaran directament per la fase final del Campionat d'Espanya de Volei Platja que tindrà lloc a Fuengirola a finals de setembre. Zamora va apuntar que a la prova de la Madison Beach Volley Tour hi participaran jugadors catalans, ja que s'hi han inscrit 11 parelles masculines i 9 femenines.

Per la seva part, l'alcaldessa de Cambrils va afirmar que, "és una gran sort poder acollir aquest esdeveniment que posarà Cambrils en el mapa del volei". Dalmau va manifestar que era una "satisfacció" que s'hagi escollit la ciutat per acollir una competició de caràcter internacional i va agraïr al personal de la regidoria d'Esports la seva implicació per poder dur a terme les competicions.

Comenta aquest article