Cultura

La Cripta de l’Ermita serà l'escenari, aquesta nit, del concert de música clàssica del Festival Internacional de Música

Per Redacció



Imatge del violinista Octavi Martínez
Aquesta nit, a les 22 hores, la Cripta de l’Ermita acollirà el concert a càrrec d'Octavi Martinez al violí Astrid Steinschaden, al piano, en el marc del Festival Internacional de Música de Cambrils. Octavi Martínez està assolint un alt nivell interpretatiu, amb unes dosis d'expressivitat que captiven a l'audiència des de la primera nota de les seves interpretacions, les quals van molt més enllà de la perfecció tècnica i busquen sempre l'essència de l'obra, posant en primer terme el fet artístic de la interpretació i la comunicació amb l'oient. Nascut a Barcelona l’any 1993 en el si d’una família de músics, Octavi Martínez Bartolomé comença els seus estudis amb Raúl Munizaga a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar i amb Joan Orpella al Conservatori Professional de Música de Badalona. Actualment realitza els seus estudis superiors a la Middlesex University de Londres, amb una Scholarship for Permormance Studies, i on continua estudiant el violí amb Paul de Keyser. També obté una beca de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva part, la pianista Astrid Steinschaden va néixer a Àustria, on amb cinc anys d'edat va començar a rebre les seves primeres classes. Dos anys més tard, entra a la Universitat “Mozarteum” a Salzburg en el curs preparatori per a nens amb talent extraordinari, sota la direcció del professor Anton Czjzek. Als 16 anys comença els seus estudis regulars a la Universitat “Mozarteum” amb el professor Karl-Heinz Kaemmerling i 4 anys després acaba el Superior “amb matrícula d’honor”(“mit Auszeichnung”). El següent any comença els seus estudis de Master amb la professora Cordelia Hoefer-Teutsch, graduant-se el novembre de 2008. Des del 2008 estudia a Barcelona amb el professor Stanislav Pochekin (postgrau) al Conservatori del Liceu.

El programa del concert d'aquesta nit inclourà tres sonates escrites per a violí i piano de Mozart, Beethoven i C. Frank.

Comenta aquest article