Esports

L’Ajuntament i el Club d’Arquers defensen que la seu del tir amb arc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 es mantingui a Cambrils

Per Redacció

Un moment de la reunió entre l'alcaldessa, Mercè Dalmau, el regidor d'Esports, Lluís Abella i la secretària del Club d'Arquers de Cambrils, Marisa Carrillo

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau, i la secretària del Club d’Arquers de Cambrils, Marisa Carrillo, acompanyades del regidor d’Esports, Lluís Abella, van reunir-se ahir al matí per valorar les informacions publicades pel Diari de Tarragona sobre el trasllat de la seu de tir amb arc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 a Campclar.

Durant la reunió, ambdues parts es van mostrar sorpreses per la informació apareguda, ja que la seu cambrilenca mai ha estat posada en dubte i el mateix Ramon Pallejà, director de l'Àrea d'Operacions i Esports dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, havia explicat a l’Ajuntament que Cambrils figurava com a seu dins del Pla Director dels jocs. Així mateix, el passat mes de maig, el president de la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc, Lorenzo Miret, va declarar públicament que la seu seria Cambrils.

Cambrils ja ha acollit campionats estatals i europeus

El Club d’Arquers de Cambrils s’ha mostrat indignat, ja que porten molts anys treballant per fomentar l’esport base, organitzant campionats de Catalunya, campionats d’Espanya i, fins i tot, campionats d’Europa. A més de lluitar per aconseguir la Galeria de Tir amb Arc, que des d’un inici s’ha vinculat a l’acollida dels JJMM 2017 i al foment de l’esport base i a tecnificacions, en vistes a aconseguir esportistes d’elit, tant per als Jocs del Mediterrani 2017 com per als Jocs Olímpics de Río de Janeiro.

La secretària del Club cambrilenc ha manifestat que “portem anys treballant, com en el cas del campionat Europeu i els campionats d’Espanya que es celebren anualment a Cambrils, per tal d’adquirir experiència en l’organització d’esdeveniment internacionals”, els quals han estat felicitats per la Federació Europea de Tir amb Arc i havien de servir com a test perquè Cambrils fos la seu dels JJMM 2017.

Cambrils té instal·lacions homologades, mentre que Campclar no

La trobada també va servir per refermar que la instal·lació de Cambrils ja té un bagatge molt important en matèria competitiva, dóna garanties de seguretat i compta amb el suport del Club d’Arquers de Cambrils, de la Federació Espanyola i del Consejo Superior de Deportes. Per contra, la nova seu proposada, a part de no comptar amb una experiència prèvia com la de Cambrils, encara s’hauria d’homologar.

Comenta aquest article