Cultura

Els mallorquins Antònia Font presenten el seu darrer disc “Vostè és aquí” al parc del Pinaret

Per Redacció

Antònia Font va actuar al parc del Pinaret aquest passat dissabte al vespre

El passat dissabte 27 de juliol va actuar al parc del Pinaret el grup mallorquí Antònia Font dins del marc del Festival Internacional de Música de Cambrils, en la seva gira de presentació del seu últim treball "Vostè és aquí". Des d'un primer moment, aquest últim disc va ser descrit com a original i trencador, compost de 40 temes de curta durada (entre un i dos minuts la majoria) dividits en tres grups, que segons va explicar el mateix cantant del grup, Pau Debon, durant el concert, representen les parades de tres línies de metro diferents que sempre es poden consultar i seguir per si algun moment a la vida et trobes perdut.

De la mateixa manera, en la concepció d'aquesta gira van intentar oferir un espectacle diferent, començant per l'espectacular escenografia consistent en gairebé una vintena de bicicletes penjades darrere del grup o amb la disposició dels músics a l'escenari, amb el teclat i bateria a primera línia i el cantant darrere de tot, justament al contrari de com és habitual.

El concert es va dividir en dues parts

El concert va estar dividit en dues parts molt diferenciades. En la primera, van tocar gairebé íntegrament i seguint l'ordre establert per les línies de metro les cançons de l'últim disc, destacant els temes com “N'Angelina”, “Leyenda Negra” (versió d'un tema de Tots Sants, grup mallorquí dels anys 90), “Un hiver à Majorque” o “Neutrins”. El públic congregat al parc es va anar animant a mesura que avançava el concert i cap al final d'aquesta primera part va començar a baixar gent de la grada per acostar-se a l'escenari i ballar, sobretot amb la última cançó, el primer single del disc, “Per jo i tots els ciclistes”, que Pau Debon va cantar mentre pedalejava en una bicicleta muntada al davant de l'escenari.

En la segona part, Antònia Font va tirar dels clàssics de la banda, enllaçant cançons molt més conegudes i que van fer que, finalment, el públic es posés gairebé tot dempeus i es congregués davant l'escenari molt més animat. Els assistents van gaudir amb les interpretacions de temes com “Vos estim a tots igual”, “Dins aquest iglú”, “Alpinistes-samurais”, “Armando Rampas”, “Robot” o “Wa yeah!”, que el públic va cantar amb molt entusiasme. A la recta final van tocar “Icebergs i gèisers”, “Sospitosos”, “Batiscafo Katiuscas” i van acabar amb “Alegria”, el seu tema més conegut que va ser corejat i cantat per tot el públic.

Després de les dues hores de concert, el grup mallorquí va baixar de l'escenari i es va estar fent fotos amb els seguidors més incondicionals i firmant autògrafs durant una bona estona al costat de la paradeta on venien marxandatge i discs.

Comenta aquest article