Esports

Més de 400 xiquets participen en les activitats del programa Xalem a l'Estiu durant la primera quinzena de juliol

Per Redacció

L'alcaldessa i el regidor d'Esports van visitar, el passat dijous, un grup de xiquets que jugaven a bàsquet al passeig de les Palmeres

Un total de 415 infants i joves s’han inscrit aquesta primera quinzena al programa Xalem a l’Estiu, que s'allargarà fins el dia 6 de setembre amb activitats culturals, de lleure i esportives, organitzades per l’Institut Municipal d’Esports, amb la col·laboració del departament de Cultura de l'Ajuntament.

Aquest any s’ofereixen un total de 515 places i les inscripcions segueixen obertes per a les properes setmanes, al Palau Municipal d’Esports, a 60 euros per torn, mantenint el mateix preu que l’any passat. El fil conductor de les activitats és el món de les tradicions catalanes. En aquesta vuitena edició se segueixen programant les estades nàutiques, de les 9 a les 17 hores, amb dinar inclòs, amb cursos de vela, caiac, windsurf o paddle-surf, i com a novetat d’enguany, també s'imparteixen cursos o classes particulars de tennis i pàdel a les instal·lacions de Cambrils Badia.

Activitats programades

La programació de les activitats, entre l'1 de juliol i el 6 de setembre, està pensada per a xiquets i joves. Pels infants de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys s’han organitzat tallers de pintura, dibuix, cançons populars i treballs manuals, entre altres activitats. Els joves de 9 a 14 anys tenen dues opcions: les vacances poliesportives, que combinen diferents activitats esportives, o les sortides a la platja pels més aventurers, que aquest any també inclou tennis, rocòdrom i atletisme, a més de bici, caiac i snorkel. A més, també s’han programat cursos de natació per a nadons, petits i d’iniciació, i nivell avançat; cursos de vela lleugera al Club Nàutic Cambrils i cursos de windsurf a la zona esportiva de l’Horta de Santa Maria.

El passat dijous, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor d’Esports, Lluís Abella, visitaven un dels grups mentre jugaven a bàsquet al passeig de les Palmeres. Dalmau valorava molt positivament el funcionament del programa de lleure i destacava l’esport com a eina per educar. "Els infants i joves es diverteixen i fan salut al mateix temps que creixen en valors com la constància, l’amistat, el respecte, la solidaritat o el treball en equip. A més, és una activitat que contribueix a potenciar el turisme esportiu i familiar”, comentava.

D’altra banda, el programa ofereix un ampli ventall d’activitats per a d'altres grups d'edats, com la gimnàstica per a la gent gran a la platja del Regueral o els escacs a la fresca al parc del Pescador.

Beques

A més, el departament de Polítiques Socials ha ofert unes bonificacions adreçades a les famílies amb dificultats socioeconòmiques, per tal de garantir l’accés a tots els xiquets.

Comenta aquest article