Esports

Virgínia Giménez i Yeison Adonis, nous cinturons negres del Club de Judo Dojo Cambrils

Per Miquel A. Díaz

Els judokes cambrilencs Virgínia Giménez i Yeison Adonis van aconseguir el cinturó negre primer Dan

La Federació Catalana de Judo va organitzar, el passat dissabte 13 de juliol, la convocatòria d'examen a cinturó negre –des de primer a quart Dan– per a tots els aspirants dels diferents clubs catalans. Els judokes cambrilencs, Virgínia Giménez i Yeison Adonis, van estar preparant aquesta prova durant els darrers mesos per tal d'aconseguir el cinturó negre primer Dan, ja que tots dos eren cinturons marrons experimentats des de feia temps.



Un examen per aconseguir el cinturó negre 1er Dan



De fet, cal destacar que fins a la categoria de cinturó marró, tots els exàmens els realitzen els professors als clubs de cada municipi, però quan un judoka ha de passar a cinturó negre és la Federació Catalana la que supervisa els coneixements d'aquests judokes mitjançant aquestes proves. Aquestes proves consisteixen, en primer lloc, en guanyar una sèrie de combats en competicions oficials contra d'altres judokes del mateix grau, és a dir, els cinturons marrons han de guanyar a d’altres aspirants que també siguin cinturons marrons. Això es podria comparar amb un examen pràctic que s'ha de superar prèviament  per poder optar a l'examen teòric de cinturó negre. Els dos judokes cambrilencs ja feia temps que havien guanyat aquests combats, ja que tots dos són judokes que competeixen a nivell català i ara només els hi faltava aquest examen tècnic.



Després d'una bona execució de totes les tècniques i després d'executar el "kata" que els hi corresponia per a primer Dan denominat "nage-no-kata" i basat en les projeccions de judo de peu (el kata conté tots els principis de la base del judo: els desplaçaments, els desequilibris i les projeccions) que han de dominar, els dos cambrilencs van ser aprovats i la Federació Catalana els hi va atorgar el cinturó negre 1er Dan.


A més, cal destacar la fantàstica puntuació que la federació va atorgar-li a la judoka cambrilenca Virgina Giménez que va treure una nota de 8'6 al seu examen mentre que Yeison Adonis va assolir un 7.

Comenta aquest article