Esports

Cambrils, seu del Campionat d'Espanya de tir amb arc absolut i del campionat de comunitats autònomes per equips

Per Redacció

Un moment del campionat de tir amb arc disputat a la pista municipal d'atletisme

Cambrils va acollir, de l’11 al 14 de juliol, el LXIV Campionat d’Espanya de tir amb arc en la categoria absoluta i el VIII Campionat de comunitats autònomes per equips, sota l’organització del Club Arquers de Cambrils. De manera paral·lela, també es va disputar el II Campionat de tir amb arc adaptat. La competició, que va tenir lloc a la pista municipal d’atletisme, va reunir uns 200 arquers arribats d’arreu de l’Estat.

Cal destacar que el bon temps que va fer durant tot el cap de setmana va afavorir a la pràctica d’aquest esport, fet que es va veure reflectit en les puntuacions que van assolir els arquers. De fet, es va igualar un rècord del món i es van batre tres rècords d’Espanya. Els arquers, tant en la categoria femenina com masculina, que van aconseguir el rècord d’Espanya van ser seleccionats per a representar Espanya al proper campionat del món.

Els resultats individuals en la categoria absoluta

Els resultats del campionat en la categoria absoluta van ser els següents: en arc recorbat masculí: Antonio Fernández (Extremadura) medalla d'or, Juan Ignacio Rodríguez (Madrid) medalla de plata i Miguel Alvariño (Galícia) medalla de bronze; en la categoria femenina: Adriana Martín (Madrid) medalla d'or, Beatriz Gómez (Castella-la Manxa) medalla de plata i Jennifer Bartucca (Galícia) medalla de bronze. En la categoria d'arc compost masculí: Sergio Martínez (Andalusia) medalla d'or, Joaquin Alejo (Castella-la Manxa) medalla de plata i Juan Carlos Cornelis (Illes Balears) medalla de bronze; en la categoria femenina: Andrea Marcos (Cantàbria) medalla d'or, Irene Cuesta (Andalusia) medalla de plata i Flor Muñoz (Aragó) medalla de bronze.

Els resultats per equips autonòmics

Pel que fa al campionat per equips, en la categoria d'arc recorbat masculí, la medalla d'or va ser per a l'equip d'Extremadura, la plata per a l'equip madrileny i el bronze per a l'equip balear. En l'apartat femení, l'equip de les Illes Balears va endur-se l'or, l'equip de Madrid va aconseguir la medalla de plata i Catalunya va obtenir la medalla de bronze. En la categoria d'arc compost masculí, el podi va quedar encapçalat per l'equip d'Andalusia, seguit d'Aragó i Galícia; mentre que en dones, el primer lloc del podi també va ser per a l'equip andalús, seguit de Catalunya en segona posició i el País Basc que va obtenir la medalla de bronze.

Comenta aquest article