Informació general

El PSC critica la gestió del govern municipal i afirma que "anem endarrere com els crancs"

Per Berta Ruiz

Els regidors socialistes Dani Pallejà i Robert Benaiges, ahir, en roda de premsa

El grup municipal del PSC va oferir una roda de premsa, ahir al matí, per valorar l’estat de Cambrils i fer balanç de la política municipal després dels dos primers anys de mandat del govern actual. Els regidors socialistes Robert Benaiges i Dani Pallejà van ser els encarregats de repassar-ho, exhaustivament. De fet, van presentar un informe on detallen, àrea per àrea, tots els tancaments d’equipaments i dels serveis públics des de juny de 2011 fins ara.

Robert Benaiges: "
Fredor, prepotència, desinterès i allò de que ‘tant els hi fot!’. No tenen sensibilitat, no els importa. Aquests són els comentaris que hi ha a la ciutat"

El portaveu del grup –Robert Benaiges– va afirmar que el balanç dels dos primers anys de mandat és “francament negatiu”, ja que, “s’ha produït una regressió brutal dels serveis i dels equipaments, de l’estat del benestar i de les polítiques socials. Hi ha passat una 'apisonadora'! L’argument que tenen és perquè la situació actual és difícil i consideren que les polítiques anteriors eren dolentes, que eren un problema. Creiem que el problema són ells. Si posar serveis, crear equipaments, donar feina i posar Cambrils al mapa era un problema..? Nosaltres teníem un projecte de ciutat”. Segons Benaiges, més enllà de les visions polítiques de cadascú, "cal fer un exercici de memòria” i avaluar la situació que hi havia el juliol de 2011 respecte la situació que hi ha a data de juliol de 2013. Principalment, Benaiges va carregar contra: el desmuntatge de la societat del benestar a Cambrils d’una manera "dràstica" i, per altra banda, va criticar “l’absoluta indiferència amb la que aquesta gent ho afronta. Fredor, prepotència, desinterès i allò de que ‘tant els hi fot!’. No tenen sensibilitat, no els importa. Aquests són els comentaris que hi ha a la ciutat. Un govern que s’allunya dels ciutadans i que no dóna resposta. Es treballa contra el ciutadà i se’l desprestigia”.

Robert Benaiges: "És un govern 'trilero', que fa trampes, menteix i no compleix les seves promeses”

El regidor socialista, Robert Benaiges, va carregar contra el govern municipal i va titllar-ho de “govern 'trilero'”, que “fa trampes, menteix i no compleix les seves promeses”, presentades en les diferents intervencions públiques de l’alcaldessa: “ha promès poques coses, però n’ha complert cap?”. A més, des del PSC van tornar a criticar la manca de projecte de ciutat i la falta d’idees comunes de l'equip de govern. En una mateixa línia, el regidor Dani Pallejà, va reclamar que, “no sabem on està la línia vermella d’aquest govern. Han anat retallant i superant barreres i no tenen un full de ruta avaluable. Anem traspassant línies vermelles en educació, en serveis, en benestar. No sabem fins on volen arribar i això és una incertesa dura. És un govern que té l’ull posat al retrovisor, sense mirar al present ni al futur. Tenen la mirada posada en el passat i no saben on van”.

Robert Benaiges:
"El deute s’ha incrementat com mai"

Quant a la situació econòmica del consistori cambrilenc, Benaiges va apuntar que en aquests dos anys, “el deute s’ha incrementat com mai”, passant d’una ràtio d’endeutament per capita de menys de 1.200 euros a l’actual que és de 1.700 euros per habitants. Des del PSC afirmen que s’ha produït un increment del deute de 12,5 milions d’euros (dels 55 milions d’euros totals actuals), fruit “d’una gestió nefasta” . Una gestió que, tal com va comentar Benaiges, “no és ni de suspens. No sabria ni posar nota. És impossible avaluar el no res. Per això presentem un informe de balanç, un document contrastable que ha sorgit de les retallades i de l’important retrocés dels serveis públics. Aquest document porta el lema “Endarrere, com els crancs”.

El balanç de meitat de mandat presentat pel PSC tindrà continuïtat, durant les properes setmanes, en una campanya a les xarxes socials a través de twitter, facebook i la pàgina web www.psccambrils.cat, sota l’etiqueta #comelscrancs.

Comenta aquest article