Societat

Canvis en la processó de la Mare de Déu del Carme per la no participació de les barques d'arrossegament

Per Redacció

Imatge de la Verge del Carme dalt la barca, en la processó de l'any passat

La processó de la Mare de Déu del Carme experimentarà, enguany, unes notables variacions, tant en el seu recorregut per terra com per mar. La qüestió ha vingut determinada pel fet que els pescadors de l'arrossegament no han volgut perdre aquest dia de feina i demanaven el trasllat de la festa al cap de setmana justament enguany que l'ajuntament havia marcat el 16 de juliol com a festiu local. Això comportarà que la processó no arribi al moll de pesca i la imatge de la Mare de Déu s'embarcarà, aquest any, dalt d'una barca de la llum, a les escales reials del port. També es preveu que la processó per mar, amb les embarcacions que hi vulguin participar, sigui més curta que els anys anteriors.
A banda d'això, el recorregut per terra també variarà. La processó sortirà, a les 7 de la tarda, de la plaça de l'Església de Sant Pere i seguirà pel carrer de Miquel Planàs, plaça de mossèn Batalla, carrer de Frederic Mompou i el passeig Miramar fins arribar a les escales reials del port on s'embarcarà la imatge. El retorn cap a l'església es farà pels carrers del Consolat de Mar, Sant Pere, Pau Casals i Narcís Monturiol. Una altra de les novetats d'enguany és que la missa en honor a la Mare de Déu del Carme se celebrarà després de la processó. La festa acabarà amb una ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils, a la plaça del Pòsit.

A banda dels actes del 16 de juliol, el programa de la Festa de la Mare de Déu del Carme inclou la II Trobada de Colles Infantils de Balls de Bastons, que es farà aquest dissabte 13 de juliol a partir de 2/4 de 7 de la tarda. El recorregut de les diferents colles participants s'iniciarà a la plaça de mossèn Batalla i finalitzarà amb una ballada final al parc del Pescador.
Aquest diumenge, 14 de juliol, el parc del Pescador acollirà la XVIII Mostra de Puntaires. Completaran els actes festius de la Mare de Déu del Carme la cantada d'havaneres amb Les Veus del Mar i les Veus de Reus, el dilluns 15 de juliol, al passeig de les Palmeres.

Comenta aquest article