Informació general

La processó de Divendres Sant modifica el recorregut a causa de les obres a diferents carrers del Barri Antic

Per Judit Pinazo



La processó de Divendres Sant de l'any passat al seu pas pel portal del carrer Major
Demà divendres se celebra un dels actes principals de les festes de Setmana Santa amb la tradicional processó de Divendres Sant, que enguany estrena recorregut a causa de les obres que des de fa mesos s'estan duent a terme als carrers del Barri Antic.

Els actes religiosos previstos per Divendres Sant, però, s'inicien demà a les 9 del matí amb el tradicional viacrucis pels carrers del Barri Antic, presidit per la imatge del Sant Crist. A les 5 de la tarda es realitzarà, a la parròquia de Santa Maria la celebració de la passió de Jesucrist.

El  mateix dia, a partir de dos quarts de 7 de la tarda a la plaça d'Espanya s'exposaran els set tabernacles que participen en la processó d'enguany. Tal i com explica el president de la Congregació de la Puríssima Sang –Pere Martí–, "enguany s'ha arreglat el tabernacle del Sant Sepulcre, que s'ha baixat una mica ja que era una mica alt. També s'han posat a punt els altres tabernacles amb petites remodelacions".

A les 10 de la nit se celebrarà la Processó en Honor de Nostre Senyor Jesucrist. La sortida serà de la plaça d'Espanya, i no de la plaça de l'Església, d'on sortia tradicionalment. Després de recórrer diferents carrers del Barri Antic durant una hora i mitja aproximadament, la processó finalizarà a la plaça d'Espanya.

En aquesta processó hi participen, a banda dels feligresos, la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle. Acompanyaran la processó els timbalers Cop de Cap i dues orquestres.

Aquells que vulguin comprar una atxa o un ciri el podran adquirir divendres al matí entre les 11 i les 12 o bé divendres a la tarda de les 7 a les 8 a la plaça de l'Església de Santa Maria. Com des de fa uns anys, es recomana la utilització de ciris que cremin querosè per tal d'evitar embrutar els carrers amb la cera dels ciris tradicionals.

Parròquia de Sant Pere i parròquia de Santa Maria de Vilafortuny

Divendres Sant la parròquia de Sant Pere clebrarà a les 7 de la tarda la celebració de la passió de Jesucrist i Dissabte Sant a les 11 de la nit se celebrarà la vetlla de la nit de resurrecció. Pel que fa a la parròquia de Santa Maria de Vilafortuny, el Divendres Sant celebrarà a les 5 de la tarda la passió de Jesucrist (en castellà) i Dissabte Sant a les 11 se celebrarà la vetlla de la nit de resurrecció.

Altres actes de Setmana Santa


Dissabte Sant, 15 d'abril, a dos quarts de 9 del matí se celebrarà a la parròquia de Santa Maria la pregaria del matí. Diumenge de Pasqua a dos quarts d'11 de la nit a la mateixa parròquia se celebrarà la vetlla de la nit de resurrecció.

Dins dels actes previstos per la Setmana Santa, el proper diumenge 23 d'abril, la Congregació de la Puríssima Sang organitza una sortida per veure la Passió de Cervera. La sortida també inclourà una visita per la zona històrica del municipi i un dinar. Les inscripcions es poden fer al número 9 de la plaça d'Espanya, de dilluns a divendres de les 5 a les 7 de la tarda.

Diumenge 30 d'abril, el santuari de la Mare de Déu del Camí acollirà el concert de Pasqua a càrrec de l'Orquestra de Cambra de Vila-seca.

Finalment, diumenge 7 de maig se celebrarà un dinar de germanor al restaurant Fonda Montserrat

Comenta aquest article